Sen neymişsin Sebastian Szymanski! Anderson Talisca'nın tahtını yıktı

Sebastian Szymanski, Fenerbahçe'de fırtına estirmeye devam ediyor. Başarılı performansıyla şimdiden Avrupa devlerinin radarına giren Sebastian Szymanski, Anderson Talisca'nın Beşiktaş'taki performansını geride bıraktı. İşte detaylar...

Sabah

Arda Güler'in, Real Madrid'e transferinin ardından 10 numara arayışlarına başlayan Fenerbahçe, başta Anderson Talisca olmak üzere birçok isimle temas kurmuştu. Ancak Talisca'dan yüksek maliyeti ile vazgeçildi ve sonraki süreçte Sebastian Szymanski kadroya katıldı. Takıma 13 maçta 7 gol ve 4 asistlik katkı sağlayan Polonyalı futbolcu, hem teknik heyetin hem taraftarların hem de yönetimin yüzünü güldürdü.

50 METRE DEPAR ATARAK GOLÜ ÖNLEDİ

Skorer futbolu, sol ayağını çok iyi kullanması, uzaktan çektiği başarılı sert şutlar ve rakip defans arkasına attığı paslarla Talisca'yı andıran Szymanski, savunmaya verdiği katkı ile de tam bir takım oyuncusu olduğunu gösterdi. Rams Başakşehir maçının 59. dakikasında 50 metrelik deparla savunmaya gelen 24 yaşındaki yıldız, çok kritik bir müdahale ile Fenerbahçe'nin gol yemesini önledi.

İSTATİSTİKLERDE DE ZİRVEDE YER ALDI

Başakşehir'e attığı iki golün yanı sıra sahanın en fazla top kapan futbolcusu oldu. Ayrıca, Fenerbahçe'nin en fazla ikili mücadele kazanan ismi durumunda. Karşılaşmanın en fazla isabetli şut atan oyuncusu unvanını alan Polonyalı oyuncu, Yüzde 84 pas isabetiyle oynarken övgüleri fazlasıyla hak etti.

SEBASTIAN SZYMANSKI, ANDERSON TALISCA'YI SOLLADI

Sebastian Szymanski, ilk 13 resmi maçlık istatistikler göz önüne alındığında Anderson Talisca'yı solladı. Szymanski, Fenerbahçe'deki ilk 13 maçında 7 gol 4 asiste imza attı. Talisca ise Beşiktaş'taki ilk 13 maçında 6 gol atıp 2 asist yapmıştı.