Sayende yok şikayet

Mauro Icardi, Sarı-Kırmızılı forma ile Süper Lig'de 53 maça çıkarak 42 gol, 13 asist üretti. Bu süreçte 36.48 gol beklentisi yakalayan Tangocu, 159 şutta 80 isabet sağlayarak taraftarların kendisine gösterdiği sevginin karşılığını verdi.

AKŞAM SPOR

2022-23 sezonu başında PSG'den kiralık olarak gelerek Galatasaray'da şampiyonluk sevinci yaşayan Mauro Icardi, performansıyla takımın vazgeçilmezi oldu. Attığı golden sonra çalan 'Aşkın olayım' şarkısıyla özdeşleşen Mauro, Sarı-Kırmızılı taraftarlarla bağ kurarak kendisine hayran bıraktı. Arjantinli golcü, bu hayranlığın karşılığını sezon başında Suudi Arabistan'dan gelen yüksek maaş tekliflerini geri çevirip yıllık 10 milyon euro bedelle Galatasaray'a imza atarak verdi. Bugüne kadar olan süreçte verdiği skor katkısıyla da Sarı-Kırmızılı sporseverlerin en büyük aşkı oldu.

273 KEZ RAKİP CEZA SAHASINDA

Süper Lig'de Galatasaray forması ile toplam 53 karşılaşmada görev yapan Icardi 42 gol, 13 asistle yıldızlaştı. Rakip takımlar için büyük bir tehlike oluşturan başarılı oyuncu, 36.48 gol beklentisi (xG) yakaladı. 159 kez kaleyi yoklayarak 80 kez rakip kalecileri zorlayan Mauro, yüzde 50'lik başarı oranı yakaladı. 273 kez rakip ceza sahasında topla buluşan yıldız golcü, attığı 34 kilit pas ile de oyun zekasını gösterdi. Bu süreçte teknik direktör Okan Buruk'un vazgeçilmezi olan Arjantinli yıldız forvet, yakaladığı istatistiklerle, kendisiyle özdeşleşen 'Aşkın olayım' şarkısındaki 'Sayende yok şikayet' sözlerini de hak etmiş oldu.

TOPLAMDA 68 MÜCADELEYE ÇIKTI

Tüm kulvarlarda ise Galatasaray için 68 defa sahaya çıkan Icardi 50 gol attı ve 19 kez asist yaptı. Tüm kulvarlarda kalitesini gösteren golcü oyuncunun İtalya ekipleri tarafından takip edildiği belirtiliyor. Kariyerinde Inter forması ile gösterdiği performansla yıldızlaşan Tangocu, Galatasaray'daki durumundan memnun. 2018'de 100 milyon euroya ulaşan piyasa değeri ise şu anda 18 milyon euro seviyelerinde. Cim-Bom'la olan sözleşmesi ise 2026 yılının haziran ayında bitiyor. Başarılı futbolcu, bu sezon da şampiyon olarak Sarı-Kırmızılı forma ile üst üste ikinci kez bu sevinci yaşamak istiyor.