Savunmaya kiralık takviye

Beşiktaş, Augsburg forması giyen Felix Uduokhai'yi satın alma opsiyonuyla sezon sonuna kadar kiraladığını açıkladı. Kartal 5 milyon euro ödeyerek tapusunu alabilecek.

AKŞAM SPOR

Beşiktaş, Augsburg'dan Felix Uduokhai'yi kadrosuna kattığını resmen duyurdu. Siyah-Beyazlı kulüpten yapılan açıklamaya göre, 26 yaşındaki savunmacı sezon sonuna kadar satın alma opsiyonuyla birlikte kiralandı. 1 yıllık kiralama için Alman ekibine 500 bin euro ödenecek. Kulüpler arasındaki zorunlu satın alma opsiyonuna göre, Siyah Beyazlılar sezon sonunda 5 milyon euro ödeyerek oyuncunun bonservisini alabilecek. Başarılı oyuncunun alacağı ücret de belli oldu; buna göre Alman futbolcuya yıllık 1,7 milyon euro garanti ücret ödenecek. Uduokhai, kariyerinin ilk dönemlerinde sol bek olarak da görev yaptı. Augsburg orta sahasının pasla oyun kurulumunda katkısı sınırlı olduğu için, geçen sezon stoper tandemini oluşturan Gouweleeuw Uduokhai ikilisi, daha çok uzun toplarla oyunu geriden organize etti. Geçen sezon Bundesliga'da çıktığı maçlarda, 90 dakika başına ortalama 11,9 top kazanan savunmacı, maç başına 5,07 pas arası yaptı.

TAKIMLA TANIŞTI

Beşiktaş'ın yeni transferi Felix Uduokhai, teknik direktör Giovanni van Bronckhorst ve yeni takım arkadaşlarıyla tanıştı