Savunmada Fener hücumda Aslan

Fenerbahçe, 5 haftada 9.58'lik ‘gol beklentisi'yle 13 gol attı. Rakiplerini ise 3.06'da tutarak 2 gol yedi. Galatasaray da 12.34 ‘gol beklentisi'yle 17 gol buldu.

AKŞAM SPOR

Trendyol Süper Lig'in 6. haftasında bugün Fenerbahçe ile Galatasaray karşı karşıya gelecek. Kadıköy Şükrü Saracoğlu Stadyumu'nda oynanacak mücadele saat 20.00'de başlayacak. Karşılaşmayı hakem Atilla Karaoğlan yönetecek. Merakla beklenen dev mücadele öncesinde iki takımın ilk 5 haftalık performansları da dikkat çekti. Ev sahibi Sarı Kanarya, bu süreçte 9.58'lik gol beklentisi yakalayarak tam 13 kez rakip fileleri havalandırdı. Teknik Direktör Jose Mourinho'nun öğrencileri, defansif anlamda daha iyi bir oyun ortaya koyarak rakiplerine toplam 3.06 gol beklentisi verdi ve 2 defa gol yedi.

CİM-BOM 4 GOL YEDİ

Sarı-Kırmızılılar ise 12.34 gol beklentisi yakalayarak bu alanda ligin zirvesinde yer aldı. Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk'un çalıştırdığı Cim-Bom, 5 karşılaşmada toplam 17 gol bularak performansıyla beğeni topladı. Fakat Aslan'ın hücumdaki etkisi, savunma anlamında ezeli rakibi ile aynı değeri bulmadı. Galatasaray, rakiplerine 5.38'lik gol beklentisi oranı vererek kalesinde 4 gol gördü. Süper Lig'deki büyük derbi öncesi iki takımın bu istatistikleri, karşılaşmada hangi ekibin hangi alanda ön planda olduğunu ortaya koyuyor. İki takım da kritik maçta galip gelerek şampiyonluk yolunda avantaj elde etmek istiyor.

İKİ TAKIMDA DA TEK EKSİK

Derbide her iki takımdan da birer isim forma giyemeyecek. Fenerbahçe'de Djiku takıma dönerken, takımla çalışmalara başlasa da Osayi-Samuel'in derbide forma giymesi beklenmiyor. Galatasaray'da ise Hakim Ziyech sakatlığı nedeniyle karşılaşmada yok. Cim-Bom'un Arjantinli yıldızı Mauro Icardi'nin ise kendi isteğiyle maç kadrosunda yer alması bekleniyor. Fakat teknik direktör Okan Buruk, golcüsünün bu maçta oynamayacağını net bir şekilde dile getirmişti.

FATURA ÇOK AĞIR

F.Bahçe ile G.Saray'ın son 14 sezonda yaptığı 35 derbide ortaya çıkan fatura iki kulüp için de ağır oldu. TFF Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), son 14 sezonda iki ekip arasındaki maçlarda yaşanan olaylardan dolayı Kanarya'ya 6 milyon 792 bin 650 lira, Aslan'a ise 3 milyon 481 bin 500 lira para cezası verdi.