Şanlı bayrağımızın altın taşıyıcıları

Organizasyonun cuma günü gerçekleştirilecek açılış töreninde bayrağımızı son Olimpiyat şampiyonu sporcularımız taşıyacak. Türkiye, toplamda 102 sporcuyla Paris Olimpiyatları'nda yarışacak.

AKŞAM SPOR

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nın 26 Temmuz'da düzenlenecek olan açılış töreninde Türk bayrağını, milli boksör Busenaz Sürmeneli ile milli okçu Mete Gazoz'un taşıyacağını duyurdu. Tokyo 2020'de kadınlar 69 kiloda altın madalya kazanan Busenaz Sürmeneli, Türk boks tarihinde şampiyonluk yaşayan ilk kadın sporcu olmuştu. Erkekler klasik yayda şampiyon olan Mete Gazoz ise okçuluk branşında Türkiye'ye tarihteki ilk olimpiyat madalyasını kazandırmıştı. Bakan Bak, yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı: "Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nın resmi açılışında yapılacak geçit töreninde bayrağımızı milli boksörümüz Busenaz Sürmeneli ve milli okçumuz Mete Gazoz taşıyacak. İki sporcumuz da olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonalarında altın madalya kazanarak bizleri gururlandırmıştı. Paris'e iddialı ve umutlu gidiyoruz. 102 sporcumuz kota aldı. Oyunlarda ülkemizi 54 kadın ve 48 erkek sporcumuz, 18 spor dalında temsil edecek. Sporcularımızın yeni bir başarı hikayesi yazacağına yürekten inanıyorum. Tüm sporcularımıza güveniyoruz, onlara başarılar diliyorum."

BU KEZ MADALYA GELECEK

Türkiye adına 7 yıldır yarışan Sloven asıllı judocu Mihael Zgank, 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda 'yarım kalan işini' Paris'te madalya kazanarak tamamlamak istiyor. Zgank, "Tokyo'da 5. oldum, Paris'te işi tamamlayıp madalyayı Türkiye'ye getireceğim. Türkiye için yarışmaktan gurur duyuyorum" ifadelerini kullandı. Millli sporcu, 90 kiloda yarışacak.

ATICILIKTA ILK PEŞINDEYIZ

Fransa'da düzenlenecek Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda atıcılıkta Türkiye'yi, 7 sporcu temsil edecek. İsmail Keleş, Yusuf Dikeç, Şimal Yılmaz ve Şevval İlayda Tarhan 10 metre havalı tabanca, Sena Can skeet, Oğuzhan Tüzün ve Rümaysa Pelin Kaya trap kategorisinde mücadele verecek. Türkiye bu branşta daha önce olimpiyatlarda madalya alamadı. Chateauroux Atıcılık Merkezi'nde yapılacak atıcılık müsabakaları, 27 Temmuz'da başlayıp 5 Ağustos'ta sona erecek. Organizasyonda 15 kategoride madalyalar dağıtılacak. Atıcılıkta 170 erkek, 170 kadın toplam 340 sporcu yarışacak.

BADMİNTONDA TEK SPORCU

Türkiye, badmintonda tek sporcu ile olimpiyatta yer alacak. Milli sporcu Neslihan Yiğit Arın, üçüncü kez olimpiyatta mücadele verecek. Porte de la Chapelle Arena'da yapılacak badminton müsabakaları, 27 Temmuz'da başlayıp 5 Ağustos'ta sona erecek. Toplam 5 madalyanın dağıtılacağı bu branşta 86 erkek ve 86 kadın olmak üzere 172 sporcu mücadele edecek.