Samuel Umtiti'nin yeni hedefi belli oldu

31 yaşında futbol kariyerini noktalayan savunma oyuncusu Samuel Umtiti'nin yeni hedefi belli oldu.

HABER MERKEZİ

Samuel Umtiti, henüz 31 yaşında resmen futbolu bıraktı. Büyük umutlarla başlayan kariyeri, kronik diz sakatlıkları nedeniyle sekteye uğradı. 2018 Dünya Kupası şampiyonu olan Umtiti; Lyon, Barcelona ve Fransa Milli Takımı'nda önemli başarılar yaşadı ancak artık yeni bir yolculuğa hazırlanıyor. Fransız stoper, en büyük hedefinin teknik direktörlük olduğunu belirterek, bu yeni kariyer için şimdiden çalışmalara başladığını açıkladı.

Samuel Umtiti'nin futbol yolculuğu Lyon'da başladı. Kısa sürede sakin, zeki ve oyun bilgisi yüksek bir savunmacı olarak dikkatleri üzerine çekti. Gösterdiği gelişim ona 2016'da Barcelona kapısını açtı. Luis Enrique yönetiminde ilk dönemlerinde parlayan Umtiti, geriden oyun kurma becerisiyle öne çıktı ve Avrupa'nın en gelecek vaat eden stoperlerinden biri olarak kabul edildi.

Ancak işler 2018'de Fransa ile Dünya Kupası'nı kazanmasının ardından değişti. Yaşadığı kronik diz problemleri onu uzun süre sahalardan uzak tuttu. Barcelona'da forma şansı bulmakta zorlanan Umtiti, ne kadar çabalasa da eski formuna kavuşamadı. Lille'deki son döneminin ardından bu hafta zor bir karar alarak futbolu bıraktığını açıkladı. Umtiti, artık vücudunun futbolun yoğun temposuna dayanamadığını söyledi.

Şimdilik antrenörlük diploması için çalışmalar yapıyor ve DAZN'in Serie A ekibine katılarak yorumculuğa da adım atıyor.

Erken gelen bu emekliliğe rağmen Umtiti geleceğini planlamaya başladı bile.

OLTV'ye konuşan Fransız oyuncu, "Çok tutkuluyum, her maçı izliyorum. Önümüzdeki haftalarda diplomalarımı alacağım. Birkaç yıl sürecek ama nihai hedefim teknik direktör olmak," dedi. Kariyeri boyunca öğrendiklerinden ilham alacağını vurgulayan Umtiti, futbolla bağını koparmamakta kararlı olduğunu gösterdi.