Şampiyonluk yolunda 'Cenk'e devam!

Süper Lig'de son 2 haftada 5 puan kaybeden Beşiktaş, 33. haftada Vodafone Park'ta ligin dişli takımlarından Aytemiz Alanyaspor'u konuk etti. Siyah-beyazlılar sahadan; Cenk Tosun, Rachid Ghezzal ve Kevin N'Koudou'nun golleriyle 3-0 galip ayrıldı ve puanını 67 yaparak şampiyonluk yolunda rakiplerine yeniden gözdağı verdi. Konuk ekip ise 49 puanda kaldı.

AKŞAM / AA

Süper Lig'in 33. haftasında Beşiktaş, sahasında Aytemiz Alanyaspor'u ağırladı. Siyah-beyazlılar rakibini, 3-0 mağlup etmeyi başardı.

Beşiktaş'a galibiyeti getiren golleri 11. dakikada Cenk Tosun, 58. dakikada Rachid Ghezzal ve 85. dakikada Kevin N'Koudou kaydetti. Beşiktaş'ta Atiba Hutchinson üç golün de asistini yaparak yıldızlaşan isimlerden oldu. Siyah-beyazlılarda ilk yarı Rachid Ghezzal, Cenk Tosun ve Welinton'un topları direkten döndü.

Siyah-beyazlı takımda bu sezon 2. lig maçına çıkan Cenk Tosun, 3. golünü attı. Ayrıca Cenk Tosun, 19 golle ilk maçın oynandığı 11 Nisan 2016'dan bu yana Vodafone Park'ta Beşiktaş formasıyla en fazla Süper Lig golü atan oyuncu olarak dikkat çekti.

Bu galibiyetin ardından Beşiktaş puanını 67'ye yükseltti. Alanyaspor 49 puanda kaldı. Süper Lig'de pazar günü Beşiktaş, Erzurumspor deplasmanına konuk olacak. Alanyaspor, Denizlispor'u ağırlayacak.

Sergen Yalçın: Türkiye Ligi'nin üzerinde bir oyun oynadık

2 MAÇ SONRA GÜLDÜ

Beşiktaş, ligde 2 maç sonra kazandı.

Fenerbahçe ile sahasında 1-1 berabere kaldıktan sonra Kasımpaşa'ya 1-0 mağlup olan siyah-beyazlı ekip, Aytemiz Alanyaspor'a 3-0 üstünlük kurdu.

Semih Tokatlı: Beraberliği getirecek pozisyonları değerlendiremedik

4 KARŞILAŞMA SONRA GOL YEMEDİ

Beşiktaş, ligde 4 maç sonra kalesini gole kapadı.

Ligde son olarak Yeni Malatyaspor'u 1-0 yendiği maçta gol yemeyen siyah-beyazlı ekip; Gaziantep (2-1), Medipol Başakşehir (3-2), Fenerbahçe (1-1) ve Kasımpaşa (0-1) karşılaşmalarında rakiplerine engel olamamıştı.

Beşiktaş Asbaşkanı Emre Kocadağ'dan Aboubakar açıklaması

BEŞİKTAŞ İLK YARIDA DİREKLERE TAKILDI

Siyah-beyazlı takımın ilk yarıda üç topu direkten döndü.

Maçın ilk saniyelerinde pozisyon bulan Beşiktaş'ta Rachid Ghezzal'ın şutunda, şeni yuvarlak yan direkten döndü.

Cenk Tosun ve Welinton'un vuruşlarında da top direkten döndü ve siyah-beyazlı takım ilk yarıda farkı açma fırsatını kaçırdı.

FIFA'dan 'ahtapot'lu Atiba Hutchinson paylaşımı

GHEZZAL'DEN ŞIK GOL

Beşiktaş'ı 2-0 öne geçiren golü atan Rachid Ghezzal, Gençlerbirliği maçında olduğu gibi yine şık bir gol imza attı.

Bu sezon siyah-beyazlı takıma hücumda verdiği katkıyla dikkati çeken Ghezzal, ligde ikinci kez gol sevinci yaşadı.

Beşiktaş'a Josef de Souza'dan kötü haber

N'KOUDOU 4. GOLÜNÜ ATTI

Beşiktaş'ta sonradan oyuna giren ve gol atmayı başaran Georges-Kevin N'Kouodu, bu sezon 4. kez fileleri havalandırdı.

N'Koudou, ligdeki Büyükşehir Belediye Erzurumspor, Hes Kablo Kayserispor ve Galatasaray maçlarında da gol sevinci yaşamıştı.

Cenk Tosun: Tosun Paşa müziğini özlemişim

AYTEMİZ ALANYASPOR ÜST ÜSTE 3 KEZ MAĞLUP OLDU

Aytemiz Alanyaspor, ligde üst üste 3. kez sahadan mağlubiyetle ayrıldı.

Fraport TAV Antalyaspor'u 4-0 yenen Aytemiz Alanyaspor, sonraki 3 karşılaşmada ayrıca İttifak Holding Konyaspor'u 1-0 ve Gençlerbirliği'ne 2-1 mağlup oldu.

Bu sezon 11. yenilgisini alan Aytemiz Alanyaspor, 49 puanda kaldı.

Atiba Hutchinson: Hocamıza hak verdik

SERGEN YALÇIN'DAN 3 DEĞİŞİKLİK

Beşiktaş, Kasımpaşa'ya 1-0 mağlup olduğu karşılaşmaya göre 3 farklı isimle sahada yer aldı.

Siyah-beyazlı takımın teknik direktörü Sergen Yalçın, eksik oyuncuların çokluğunda sağ bekte görev verdiği ama yaptığı hatayla Kasımpaşa'nın golüne neden olan Necip Uysal'ı Alanyaspor karşısında yedek soyundurdu.

Sarı kart cezası nedeniyle Kasımpaşa karşısında görev alamayan Rachid Ghezzal, 33. hafta mücadelesinde takımdaki yerini aldı. Ghezzal'in yokluğunda orta sahanın sağında görev alan Valentin Rosier, Aytemiz Alanyaspor karşısında sağ bekte oynadı. Ghezzal ise her zaman olduğu gibi orta sahanın sağında takımına destek vermeye çalıştı.

Salih Uçan'dan transfer sorusuna yanıt

OĞUZHAN 12 MAÇ SONRA İLK 11'DE

Yalçın, Kasımpaşa maçında etkisiz bir görüntü ortaya koyan Adem Ljajic'i de yedek soyundururken, bu oyuncunun yerine Oğuzhan Özyakup'u görevlendirdi.

Oğuzhan, Süper Lig'de 12 maç sonra ilk 11'de forma şansı buldu.

Ligin 19. haftasında Beşiktaş'ın Galatasaray'ı 2-0 yendiği maçta aynı şansı yakalayan Oğuzhan, sonraki 12 karşılaşmada 4 kez sonradan oyuna dahil oldu. Sakatlığı nedeniyle Gençlerbirliği maçında kadroda yer alamayan Oğuzhan, 7 karşılaşmada ise yedekler arasında olmasına rağmen süre alamadı.

Rachid Ghezzal: Oğuzhan Özyakup, müthiş oynadı

KOVİD-19 TEST SONUCU NEGATİF ÇIKAN CENK TOSUN DA İLK 11'DE

Siyah-beyazlı ekipte bu sabah gerçekleştirilen yeni tip koronavirüs (Kovid-19) test sonucu negatif çıkan Cenk Tosun, Alanyaspor karşısında ilk 11'de görev yaptı.

Yeni tip koronavirüs test sonuçları pozitif çıktığı için A Milli Takım kadrosundan çıkarılan ve bu nedenle Kasımpaşa maçında kadroda yer alamayan Cenk, Kasımpaşa maçında ilk 11'de sahaya çıkan Georges-Kevin N'Koudou'nun yerine ilk 11'de forma giydi.

Cenk Tosun, siyah-beyazlı formayla 3 yılı aşkın bir süre sonra Vodafone Park'ta forma giydi. Vodafone Park'taki son maçını Ziraat Türkiye Kupası'nda Osmanlıspor karşısında oynayan Cenk, daha sonra İngiltere'nin Everton takımına transfer olmuştu.

Siyah-beyazlı takım, ikinci transfer döneminde Cenk'i kiralık olarak kadrosuna dahil etmişti. Cenk, Beşiktaş'a kiralık olarak dönmesinin ardından Ziraat Türkiye Kupası'nda Konyaspor ile deplasmanda oynanan maçta ilk 11'de görev almış, ligde Gençlerbirliği ile dış sahada oynanan karşılaşmada sonradan oyuna dahil olmuştu. Tecrübeli oyuncu, hastalık ve sakatlıktan dolayı 9 maçta kadroda yer alamamıştı.

Cenk Tosun'un forvet hattında görev almasının ardından Vincent Aboubakar'ın sakatlığında Kasımpaşa maçında forvet hattında görev yapan ama fazla etkili olamayan Cyle Larin, bu sezonki diğer maçlarda olduğu gibi Alanyaspor karşısında orta sahanın solunda görev aldı.

DORUKHAN TOKÖZ VE MENSAH DA KADRODA

Cenk Tosun gibi milli takımda bulunduğu sırada Kovid-19 test sonucu pozitif çıktığı için Kasımpaşa maçında kadroda yer alamayan Dorukhan Toköz de bu sabahki testinin negatif çıkmasıyla Aytemiz Alanyaspor karşısında kendine yer bulabildi.

Siyah-beyazlı ekibin Fenerbahçe ile oynadığı maçta sakatlanan ve Kasımpaşa mücadelesinde oynayamayan Bernard Mensah da yedekler arasında yer aldı.

Beşiktaş'ta ayrıca Utku Yuvakuran, Francisco Montero, Rıdvan Yılmaz, Serdar Saatçi ve Gökhan Töre yedek soyundu.

Öte yandan siyah-beyazı ekipte sakatlıkları bulunan Aboubakar'ın yanı sıra Ajdin Hasic kadroda yer alamadı.

VIDA 100. LİG MAÇINA ÇIKTI

Aytemiz Alanyaspor karşısında ilk 11'de sahaya çıkan Domagoj Vida, siyah-beyazlı formayla 100. lig maçına çıktı.

2017-2018 sezonunun ara transfer döneminde siyah-beyazlı takıma transfer olan Vida, 99 lig maçında 13 gol attı.

MAÇTAN DAKİKALAR | İLK YARI

1. dakikada Larin'in pasıyla ceza sahası dışında topla buluşan Ghezzal sağ çaprazdan şutunu çekti, meşin yuvarlak direkten oyun alanına geri döndü.

11. dakikada Beşiktaş'ın golü geldi. Sol taraftan kullanılan köşe vuruşunda Atiba meşin yuvarlağı ön direkte kafa vuruşuyla arkaya sektirdi, Cenk Tosun kale önünde topu ağlara gönderdi: 1-0

17. dakikada Beşiktaş ikinci gole yaklaştı. Orta sahada kaptığı topla hızla hücuma çıkan Cenk Tosun ceza sahasına girerek sol çaprazdan şutunu çekti, meşin yuvarlak üst direkten döndü.

19. dakikada Ghezzal'ın sağ taraftan kullandığı serbest vuruşta savunma topu çok sert şekilde karşıladı. Meşin yuvarlak bir anda Davidson'un önünde kaldı. Alanyaspor'un hızlı atağında Davidson'un pasıyla ceza sahasına girerek kaleciyle karşı karşıya kalan Juanfran'ın vuruşunda kaleci Ersin ayağıyla topun kaleye gitmesini engelledi.

23. dakikada Beşiktaş bir kez daha direğe takıldı. Ghezzal'ın soldan kullandığı serbest vuruşta Welinton'un kafa vuruşu bir kez daha direkten döndü.

41. dakikada Juanfran'ın sağdan ortaladığı topu Bareiro müsait pozisyonda altıpas önünde auta attı.

Karşılaşmanın ilk yarısı ev sahibi ekibin 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.

MAÇTAN DAKİKALAR | İKİNCİ YARI

47. dakikada Salih Uçan orta sahada Ghezzal'dan kaptığı topu sol kanatta Davidson'a gönderdi. Soldan hızla hareketlenen Davidson'un çaprazdan vuruşunda Ersin Destanoğlu topu kornere çeldi.

53. dakikada savunmanın arkasına atılan topla buluşan Bareiro sağdan ceza sahasına girerek topu içeri çevirdi, kaleci Ersin'i de geçen topu Babacar boş kale yerine auta gönderdi.

57. dakikada Beşiktaş'ın golü geldi. Savunmanın uzaklaştırmak istediği topu Atiba ceza sahası dışı sol çaprazında Ghezzal'la buluşturdu. Cezayirli oyuncunun şık vuruşunda top ağlarla buluştu: 2-0

85. dakikada Beşiktaş skoru 3-0 yaptı. Atiba orta sahadan taşıdığı topu soldan bindirme yapan N'Koudou ile buluşturdu. Sol taraftan ceza sahasına giren N'Koudou dar açısına rağmen düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 3-0

89. dakikada ceza sahası önünde topla buluşan Efkan Bekiroğlu düzgün bir vuruşla golünü attı ancak VAR incelemesinin ardından gol geçerli sayılmadı.

Karşılaşma Beşiktaş'ın 3-0 üstünlüğü ile sona erdi.

Rachid Ghezzal, attığı gol sonrası takım arkadaşı Hasic'in formasını tribünlere gösterdi.

Stat: Vodafone Park

Hakemler: Ümit Öztürk, Kerem Ersoy, Alpaslan Dedeş

Beşiktaş: Ersin Destanoğlu, Rosier, Welinton, Vida, N'Sakala, Josef, Ghezzal (Dk. 86 Gökhan Töre), Oğuzhan Özyakup (Dk. 77 Dorukhan Toköz), Atiba (Dk. 86 Necip Uysal), Larin, Cenk Tosun (Dk. 71 N'Koudou)

Aytemiz Alanyaspor: Marafona, Juanfran (Dk. 78 Tayfur Bingöl), Fatih Aksoy, Tzavellas, Moubandje, Ceyhun Gülselam (Dk. 71 Efkan Bekiroğlu), Berkan Kutlu, Bareiro (Dk. 77 Mustafa Pektemek), Salih Uçan (Dk. 71 Siopis), Davidson, Babacar (Dk. 66 Kadzior)

Gol: Dk. 11 Cenk Tosun, Dk. 57 Ghezzal, Dk. 85 N'Kouduo (Beşiktaş)

Sarı kartlar: Dk. 23 Salih Uçan, Dk. 53 Ceyhun Gülselam (Aytemiz Alanyaspor), Dk. 26 Atiba, Dk. 74 Josef, Dk. 79 Sergen Yalçın (Kulübede) (Beşiktaş)