Şampiyonluk talebine istifa resti

Fenerbahçe'den sonra Ankara Demirspor, Gençlerbirliği, MKE Ankaragücü de Türkiye Futbol Federasyonuna (TFF) 1959 öncesi için başvuru yaptı, ortalık karıştı... Fenerbahçe'nin başını çektiği harekete karşı Galatasaray Başkanı Kulüpler Birliği yönetiminden istifa ederek tepki koydu.

AKŞAM

Fenerbahçe'nin 1959 yılı öncesinde kazandığı 9 birinciliğin Süper Lig'e dahil edilmesi için TFF'ye yaptığı başvuru sonrası, sıcak gelişmeler yaşanıyor. F.Bahçe Başkanı Ali Koç'un 1959 öncesi birincilikleri bulunan Ankara bölgesi kulüplerini ziyaret etmesiyle birlikte başvuru sayıları yükselmeye başladı. G.Birliği, A.Gücü ve Ankara Demirspor da o dönem elde ettikleri başarıların resmi lige dahil edilmesi için harekete geçti. G.Birliği'nin 2, Ankaragücü, Ankara Demir ve Eskişehir Demir'in 1'er birinciliği bulunuyor. Ali Koç'un Göztepe'ye de bir ziyaret yapacağı öğrenildi.

Teknik direktör değirmeni 4 büyükler

TFF'YE DİLEKÇE GÖNDERİLMİŞTİ

Galatasaray cephesi ise Fenerbahçe'nin yaptığı başvurunun hukuka aykırı olduğu iddiasıyla ve reddedilmesi talebiyle TFF'ye itiraz dilekçisi göndermişti. Dün yaşanan başvurular sonrası Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, Kulüpler Birliği Yönetim Kurulu'ndan istifa ederek sert bir tepki gösterdi. Başkan Mustafa Cengiz'in "Burası birlik değil, bazı kulüplerin ortak çıkarının temsil edildiği bir yer haline gelmiş" diyerek istifa kararı aldığı öğrenildi. Kulüpler Birliği Başkanlığı da yapan Ahmet Nur Çebi'nin ve Beşiktaş'ın ise 1959 öncesi şampiyonluk iddiaları konusunda kamuoyuna yansıyan net bir tavrı yok.

Son dakika Fenerbahçe haberleri... Ozan Tufan'a 6 talip

PRİM HESAPLARI DEĞİŞECEK

Galatasaray (22), Fenerbahçe (19), Beşiktaş (15), Trabzonspor (6), Medipol Başakşehir (1) ve Bursaspor'un (1) şampiyonlukları bulunuyor. TFF, "Şampiyonluk primi" adı altında belirlenen miktarı 6 kulübe pay ediyor. Bu kulüplere, her bir şampiyonluk için halen 3.2 milyon TL veriliyor. TFF, kulüplerin başvurusunu kabul ederse bu listeye Gençlerbirliği (2), Harp Okulu (2), Ankaragücü (1), Göztepe (1), İstanbul Güneş (1), Ankara Demir (1), Ankaragücü (1), Eskişehir Demir (1), Muhafızgücü (1), İstanbulspor (1) takımları dahil edilecek. Böylece şampiyonluk primi 16'ya bölünecek.

Son dakika Fenerbahçe haberleri... Allahyar Sayyadmanesh fırtınası

1959 ÖNCESİ ŞAMPİYONLUKLAR

Son dakika Fenerbahçe haberleri... Sarı-lacivertlilerin gündemindeki Diego Martinez için İsmail Köybaşı yorumu