Şampiyonluk için her şeyimi vereceğim

Mourinho: “Fenerbahçe için sesimi yükseltmem gerekirse, iki kere düşünmem. Taraftarlar için her şeyimi vereceğim. Ben bugüne kadar hep I'am Jose Mourinho diyordum. Bugünden itibaren ‘Ben Fenerbahçe Teknik Direktörüyüm.”

AKŞAM SPOR

Fenerbahçe, yeni teknik direktörü Jose Mourinho için dün basın toplantısı düzenledi. Gelen soruları yanıtlayan Portekizli çalıştırıcı, Sarı-Lacivertli taraftarlar için her şeyini vereceğini vurguladı. Jose'nin ifadeleri özetle şöyle: "Ben bugüne kadar hep I'am Jose Mourinho diyordum. Ben Jose Mourinho. Bugünden itibaren 'Ben Fenerbahçe Teknik Direktörüyüm' diyeceğim. İstikrar, bana sunulan proje çok önemliydi. İki günde her şey üst düzey... Tesislere gittim, gördüğüm seviye çok iyi. İstikrar isterim, sorumlulukların bilincindeyim. Gelecek haftalar kolay olmayacak çünkü oyuncular EURO 2024'te olacak.

GİTTİĞİM YERE İLGİYİ ÇEKERİM

İki hafta sonra çalışmalara başlamamız lazım. Takımın içinde bulunduğu organizasyon çok önemliydi. Fenerbahçe taraftarları için her şeyimi vereceğim. Portekiz'de Türkiye Ligi canlı olarak veriliyor. Haftada 2 maç yayınlanıyor. Fenerbahçe ile iletişime geçmeden önce Türkiye Ligi'ni izliyordum. Benim de iyi ve kötü şeylerim vardır. Gittiğim yere ilgi çekerim. Avrupa'da daha fazla insan burayı izleyecek. Türkiye Ligi için çalışmaya geldim. Ancak temelde Fenerbahçe için geldim. Türkiye Ligi'nin daha iyi bir lig olmasını istiyorum. Fenerbahçe için sesimi yükseltmem gerekirse, iki kere düşünmem.

ADIM ADIM İLERLEMELİYİZ

Sıfır söz veriyorum, kulübe karşı bağlılık, tutku, taraftarlara karşı empati sözü verebilirim. Bu forma artık derimin bir parçası. Kulüpte herkesin bu düşüncede olmasını isterim. Söz vermem ama ana hedefimiz Süper Lig'i kazanmak. Şampiyonluk için oynayan diğer 3 takıma saygı duyuyoruz. Avrupa'da 6 final oynadım, 5'ini kazandım ama adım adım gitmeliyiz. Taraftarların çılgın ve talepkar olması gerekiyor. Bizlerin üstünde bu baskıyı yaratmalı. Eğer Fenerbahçe'de oynayan bir futbolcu bu baskıyı kaldıramıyorsa, demek ki Fenerbahçe'ye ait değildir."

PARAYI SEÇMEDI

F.Bahçe Başkanı Ali Koç, Mourinho ile ilgili "Parayı tercih etseydi Arabistan'da olurdu" dedi. Görüştükleri bazı oyuncuların olduğunu belirten Koç, "Konuştuğumuz oyuncular var, daha Jose Mourinho devreye girmedi. O da devreye girince cazibe daha da artacak. Sayın Aziz Yıldırım 'Mourinho ile anlaştık' dedi ancak işin gerçeği bu değildi" ifadelerini kullandı.