'Şampiyonluk fırsatı doğacak'

“Geçmişe değil her zaman ileri bakmak lazım. 8 maç var, bu süreçte şampiyonluk, Beşiktaş’ın önüne gelecek. Bundan eminim. Ancak önümüze geldiğinde Beşiktaş ne yapacak? Asıl önemli olan konu bu.”

BEŞİKTAŞ Başkanı Fikret Orman, Vodafone Park’a taşınan BJK TV’nin yeni merkezinin resmi açılışını gerçekleştirdi. Kurdele kesildikten sonra basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Fikret Orman, kalan 8 haftayla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Orman, “Beşiktaş’ın bu kadrosunun şampiyon olması lazım, bundan sonra daha az puan kaybı yapacağız. Benden çıkmayan bazı ifadeler var ancak ben söylemişim gibi kamuoyuna yansıtılıyor. ‘Küçük takımlar’ ifadesini hiçbir rakibimiz için kullanmadım” dedi. Orman ardından şampiyonluk ihtimallerini şöyle yorumladı: 

2. KEZ 3 KUPAYI ÇOK İSTİYORUZ

“Başakşehir maçında kaybetmemizden ziyade oynadığımız oyun, özeleştiri yapmamızı gerektirdi. Futbolda hiçbir zaman dün yoktur, başarıların da dünü yoktur, başarısızlıkların da. Daha 8 maç var. Bu süreçte şampiyonluk fırsatı, Beşiktaş’ın önüne gelecek. Bundan eminim. Ancak önümüze geldiğinde Beşiktaş ne yapacak? Önemli olan bu. Ümraniye’ye gitmem çok önemli bir şey değil, sonuçta teknik adam değilim. Orada Şenol Güneş var, arkadaşlar var... Üst üste 3. şampiyonluğu hedefliyoruz. Daha önce de bunu başardık, 2. kez istiyoruz.

BEN FUTBOL YORUMCUSU DEĞİLİM

Şampiyon olmak istiyoruz. Bunun için yönetim, teknik kadro ve sporcular olarak üzerimize düşeni yapacağız. Taraftar da bunu çok istiyor. En çok isteyen de taraftarımız. Onlar bunu göstermeye devam etsinler ve bizi statta desteklesinler. Elbette bu sezon daha çok puan toplamalıydık ama şu anda tablo böyle. ‘Böyle oldu’ diyerek umutsuz olmamak lazım.  Ben bir futbol yorumcusu değilim, başkanım. 

Umraniye sezon sonu

ORMAN, Ümraniye’ye yapılacak Futbol Akademisi ile ilgili de şu bilgiyi verdi: Hemen hemen bütün tesisleri bitirdik. Nisan ayında inşallah restoranları açacağız. Ümraniye’deki futbol akademisine bayağı büyük bir yatırım yapacağız. Bu konuyla ilgili Ankara’daydım. Orman Bakanlığı’yla görüştüm. Sezon bitimiyle birlikte oraya başlamak istiyoruz. İyi gidiyoruz ama hızlanmamız lazım. Gerede’de otelimiz var. Önümüzdeki sezon için onu da yapmak istiyoruz. Bir de basketbol salonu projesi var. Maketleri yapılıyor. Sponsorluk anlaşması imzalanırsa ona da başlayacağız.