Şampiyonluk alameti

Trabzonspor şampiyon olduğu 1983-84 sezonundan sonra ilk kez 3 büyüklere yenilmedi. Fırtına, Hüseyin Çimşir yönetiminde oynadığı son 13 maçtan 8 galibiyet, 5 beraberlik aldı.

AKŞAM

Bordo-Mavili takım, 2 Ocak’ta teknik direktörlük görevine getirilen Hüseyin Çimşir yönetiminde 13 lig maçında 8 galibiyet, 5 beraberlik alarak 186 günlük sürede mağlup olmadı. Trabzonspor, bu karşılaşmalarda 2,23 puan ortalamasıyla maçlarını oynadı. Karadeniz ekibi, bu sezon dış sahada tek yenilgisini 272 gün önce alırken, deplasmanda 15 maçta 30 puan toplayarak en başarılı ekip oldu. 

AYNI BAŞARIYI TEKRARLADI

İstanbul takımları karşısında son yenilgisini ise 512 gün önce Galatasaray karşısında alan Karadeniz ekibi, 13 maçta rakiplerine 3 puan vermedi. Trabzonspor, şampiyon olduğu 1983-84 sezonundan sonra ilk kez ‘Üç büyük’ rakibi karşısında yenilgi yaşamadı. 1983-84 sezonunda rakipleri karşısında 3 galibiyet, 3 beraberlik alan Fırtına, bu sezon da aynı başarıyı tekrarladı. Camiada herkes bu istatistiğin şampiyonluk alameti olduğunu düşünüyor.

SÖRLOTH ŞOTA'YI GEÇTİ

Trabzonspor'un Galatasaray’ı 3-1 yendiği karşılaşmada takımının son golünü kaydeden Norveçli oyuncu, Trabzonspor forması giydiği 44 resmi maçta attığı 29 golle, Şota Arveladze’yi geride bırakarak bir sezonda en fazla rakip fileleri havalandıran yabancı oyuncu unvanını elde etti. Ligde gol sayısını 21’e yükselterek gol krallığı yarışında ilk sırada yer alan Sörloth, 61 puanı bulunan Bordo-Mavili takımda, 17 maçta gol atma başarısı gösterdi.

ÇALIŞMALAR NEŞELİ BAŞLADI

Galatasaray'ı mağlup eden Trabzonspor’un, yarın oynayacağı Antalyaspor maçı hazırlıkları neşeli başladı. Hüseyin Çimşir yönetiminde yapılan antrenmanda oyuncular iki grup halinde çalıştı.