Şampiyonlar Ligi'ne damga vuran Yuriy Vernydub, Ukrayna ordusuna katıldı

Şampiyonlar Ligi'nde deplasmanda Real Madrid'i deviren Moldova temsilcisi Sheriff Tiraspol'un teknik direktörü Yuriy Vernydub, Ukrayna ordusuna katıldı. Şampiyonlar Ligi'nde gösterdiği performansla dikkat çeken Yuriy Vernydub, silahlı kuvvetlere katıldığını açıkladı.

Bu sezon Şampiyonlar Ligi gruplarında dikkat çeken işler başaran Moldova temsilcisi Sheriff Tiraspol'un teknik direktörü Yuriy Vernydub, Ukrayna ordusuna dahil oldu. Vernydub, Telegram'da üzerinden yayın yapan Zaryalug'a açıklamalarda bulundu. 56 yaşındaki isim, "Silahlı Kuvvetlere katıldım. Şu ana kadar bir topçu tugayı haline getirildik. Ne zaman sahaya sürüleceğimizi bilmiyorum. Belki bugün ya da yarın... Nerede olduğu da bilinmiyor. Sadece sıradayım ve Ukrayna'yı savunmak için hazırım" ifadelerini kullandı.

YURIY VERNYDUB: ER YA DA GEÇ ÜLKEMİ SAVUNMAK İÇİN GİTTİĞİMİ ÖĞRENECEKLER

Kulübü Sheriff'i durumundan haberdar etmediğini belirten teknik adam, "Kulüp bunları henüz bilmiyor. Bugün rapor vereceğim. Er ya da geç ülkemi savunmak için gittiğimi öğrenecekler. Bugün Genel Direktör Tarkhnishvili ile mevcut durum hakkında görüşeceğim. Beni anlayacağını düşünüyorum çünkü Ukrayna'da yaşananların aynısını Gürcistan'da o da yaşadı. 2008'de Rusya, onun ülkesine savaş açtı. Bu yüzden beni herkesten daha iyi anlar" dedi.

REAL MADRİD GALİBİYETİ OLAY OLDU

Yuriy Vernydub'un çalıştırdığı Sheriff, 28 Eylül 2021'de Real Madrid'i Bernabeu'da 2-1 yenerek yılın en büyük sürprizlerden birini elde etmişti. Inter'le oynadığı iki maçı da kaybeden Moldova temsilcisi bu sezon 6 maçta 7 puan toplamış ve UEFA Avrupa Ligi'ne katılmıştı.

FOTOĞRAFLARI ORTAYA ÇIKTI

1966'da Ukrayna'nın Zytomyr şehrinde doğan Vernydub'un Ukrayna ordusu üniformasıyla çekilen fotoğrafları da sosyal medyada yer aldı.