Şampiyonlar Ligi'nde yokları oynuyoruz... Son 4 yılda 2 galibiyet

Temsilcilerimizin Şampiyonlar Ligi'ndeki tablosu içler acısı... Türk takımları, Şampiyonlar Ligi'nde oynadıkları son 4 yılda sadece 2 galibiyet elde etti. Bunları da Galatasaray ile Başakşehir aldı. Beşiktaş ise şu ana kadar sıfır çekti.

AKŞAM

Türk futbolu, son yıllarda büyük bir çöküş yaşıyor. Öyle ki Avrupa'da alınan başarısız sonuçların ardından ülkeler sıralamasında İsviçre, Sırbistan, Avusturya, Belçika, İskoçya, Hırvatistan, Çekya, Güney Kıbrıs ve Yunanistan gibi ülkelerin arkasına düştük. Her yıl daha da geriye gidiyoruz ve bu sezon da Norveç, İsveç, İsrail, Polonya, Moldova gibi ülkelerden bile daha az puan topladık. Bu çöküş Şampiyonlar Ligi'nde alınan mağlubiyetlerle de kendini belli etti.

Sporx'in haberine göre, temsilcilerimizin son yıllarda aldığı başarısız sonuçlara değinildi. Türk takımları 2010'dan bu yana Şampiyonlar Ligi gruplarında 69 maç oynadı ve bunların sadece 14'ünü kazandı. Bu karşılaşmaların 35'inde ise yenildi. 20 mücadele de beraberlikle sonuçlandı.

Son 4 yıla baktığımızda ise Türk takımlarının Devler Ligi'nde sadece iki galibiyeti var. O galibiyetlerden birini 2018-19'da Galatasaray-Lokomotiv Moskova karşısında aldı. Diğerini de geçen sezon Medipol Başakşehir Manchester United'ı yenerek elde etti. Bu sezon Düşler Sahnesi'ndeki BJK ise üç maçta "0" puan çekerek grubunda son sırada...

15 YIL SONRA

Öte yandan Sporting Lizbon karşısında Beşiktaş'ın tek sayısını kaydeden Larin, Şampiyonlar Ligi'nde 15 yıl sonra gol atan ilk Kanadalı futbolcu oldu. Devler Arenası'nda 15 yıl önce gol atan isim ise Atiba'ydı.

TARİHİ ASLAN

Portekiz basını Sporting Lizbon'un Beşiktaş'ı 4-1 yenmesini manşetlerine taşıdı. "hsbnoticias" "Türk Çarşısı'nda tarihi Aslan" başlığı ile okuyucularının karşısında çıktı. "O Jogo" "Coates, Boğaz'ı ehlileştirdi." "Cmjornal" "Amorim'in takımı Türkleri devirdi" dedi.

FACİA GİBİ

Şampiyonlar Ligi'ndeki 3. maçından da mağlup ayrılan Beşiktaş, Avrupa'daki son 12 maçta sadece bir galibiyet alabilirken, 10 karşılaşmadan mağlubiyetle ayrıldı.