Şampiyonlar Ligi'nde nefesler tutuldu! Tüm gözler 1.6 milyar euroluk Real Madrid-Liverpool finalinde

900.5 milyon euroluk kadrosuyla Avrupa'nın en değerli üçüncü ekibi Liverpool ile 756.5 milyon euroluk Real Madrid'in kapışması sonrası Kupa 1 sahibini bulacak. İşte muhtemel 11'ler...

AKŞAM

Bir yanda Jürgen Klopp diğer tarafta Carlo Ancelotti... Avrupa'nın en formda iki teknik adamı bu kez Şampiyonlar Ligi finalinde karşılaşacak. 900.5 milyon euro değeri ile Avrupa'nın en değerli üçüncü kadrosuna sahip olan Liverpool ile 756.5 milyon euroluk Real Madrid arasındaki mücadele sonrası Kupa 1 sahibini bulacak.

80 bin kişinin tribünlerde izleyeceği dev fi nal TSİ 22:00'da Paris'teki Stade de France'da oynanacak.

Zorlu karşılaşma Exxen ve TV8 ekranlarından canlı yayınlanacak. Galatasaray'da teknik direktörlük görevini yapan ve görevden ayrıldıktan sonra sessizliğe bürünen Fatih Terim de finali yorumlayacak.

AVRUPA'DAKİ 9. MAÇ

İki ekip daha önce Avrupa kupalarında 8 kez karşı karşıya geldi. Tamamı Şampiyonlar Ligi'nde oynanan bu maçlarda Real Madrid 4, Liverpool 3 kez sahadan galibiyetle ayrılırken, 1 maç berabere bitti.

Söz konusu müsabakalarda İspanyol temsilci 10, İngiliz ekibi 8 kez fi leleri havalandırdı. Devler Ligi kupasını İspanyol ekipleri 18 kez kazanarak bu alanda en başarılı ülke olarak göze çarpıyor. Şampiyonlukların 13'üne sahip olan Real Madrid, aynı zamanda kupayı müzesine en çok götüren kulüp olarak öne çıkıyor.

Liverpool da 6 defa mutlu sona ulaşırken, İngiliz ekipleri bu kupayı 14 kez kazanarak en başarılı ikinci ülke konumunda.

MUHTEMEL 11'LER

LIVERPOOL: Alisson, Alexander-Arnold, Konate, van Dijk, Robertson, Henderson, Fabinho, Henderson (Thiago), Salah, Mane, Diaz

REAL MADRID: Courtois, Carvajal, Militao, Alaba, Mendy, Kroos, Casemiro, Modric, Valverde, Vinicius, Benzema