Şampiyonlar Ligi'nde İstanbul için karar vakti yarın

UEFA, 29 Mayıs'ta Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanması gereken Şampiyonlar Ligi finali ile ilgili nihai kararını yarın açıklayacak. Final Wembley'ye de verilebilir.

AKŞAM

Şampiyonlar Ligi'nde finale kalan Manchester City ve Chelsea, İngiliz hükümetinin Türkiye'yi yüksek riskli ülkeler arasına aldığını açıklamasının ardından UEFA'ya başvurarak dev maçın İngiltere'ye alınmasını istedi.

The Times'a göre de UEFA, TFF ile görüşüyor ve kararını en geç yarın açıklayacak. Times, UEFA'nın finali Wembley'ye almak için İngiliz hükümetinden de belirli kriterleri karşılamasını istediğini yazdı. Anlaşma sağlanamaması durumunda ise final Portekiz'e alınabilir.

UEFA, İngiliz hükümetinden şunları talep etti;

1- Final için 25 bin taraftara izin verilecek.

2- UEFA personeli, uluslararası yayıncılar ve sponsorlar için karantina kuralları gevşetilecek.

3- Atatürk Olimpiyat Stadı için harcanan 20 milyon sterlin karşılanacak.

"GÖRÜŞMELER DEVAM EDİYOR"

İngiliz bakan Michael Gove, Şampiyonlar Ligi finalinin Wembley'ye alınması için UEFA ile görüşmelerin sürdüğünü açıkladı.

"SENEYE BİZE VERİLSİN"

Öte yandan A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, Haber Globel'e konuştu ve "Şampiyonlar Ligi finali kanımca seneye bize verilse daha iyi. Zaten doğru düzgün seyirci gelmeyecek. Türkiye'ye çok faydası olacağına inanmıyorum." dedi.

3 büyüklerin efsaneleri AKŞAM'a konuştu: Beşiktaş, Gümrük'ten geçerse yüzde 90 şampiyon