Şampiyonlar Ligi: Beşiktaş’ın muhtemel rakipleri belli oldu

Şampiyonlar Ligi gruplarına doğrudan katılacak Beşiktaş’ın muhtemel rakipleri belli olmaya başladı. Devler Ligi’nde play-off turlarının bir kısmının tamamlanmasıyla birlikte, kura çekimine üçüncü torbadan katılacak siyah beyazlı ekibin muhtemel rakipleri belli oldu. Beşiktaş’ın muhtemel rakipleri arasında birbirinden ünlü ve güçlü takımlar bulunuyor.

Şampiyonlar Ligi’nde kura çekimi heyecanı yaklaştıkça Beşiktaş’ın muhtemel rakipleri de belli olmaya başladı. Şampiyonlar Ligi play-off turunun ilk günü tamamlandı ve Şampiyonlar Ligi’ne katılan 5 takım daha belli oldu. 23 Ağustos Çarşamba akşamı yapılacak maçlarla Şampiyonlar Ligi’ne katılacak tüm takımlar netleşecek. Beşiktaş’ın muhtemel rakipleri arasında birbirinden güçlü takımlar bulunuyor. Temsilimiz kura çekimine üçüncü torbadan katılacak. Dördüncü torbadan güçlü bir takımın gelmesi halinde torba avantajı yerini dezavantaja bırakabilir.

BEŞİKTAŞ’IN MUHTEMEL RAKİPLERİ

1. Torba: Real Madrid, Bayern Münih, Chelsea, Juventus, Benfica, Monaco, S.Moskova, Shakhtar

Beşiktaş’ı en çok zorlayacak torba birinci torba olacak. Siyah beyazlı taraftarların ilk torbadan tercih ettiği takımlar arasında Spartak Moskova ve Shakhtar Donetsk bulunuyor.

2. Torba: Barcelona, Atletico, PSG, Dortmund, Sevilla, Manchester City, Porto, Manchester United

İlk torbaya nazaran nispeten daha zayıf gözüken ikinci torbada da dev kulüpler bulunuyor. Barcelona, Atletico Madrid, PSG, Dortmund, Manchester City ve Manchester United gibi ünlü kulüpler kuşkusuz bu torbanın en korkutucu ekipleri. Bunların yanı sıra Porto ve Sevilla gibi Avrupa kupalarının gediklisi takımlar bulunuyor.

3. Torba: Napoli, Tottenham, Basel, Olympiakos, Anderlecht, Liverpool, Roma, BEŞİKTAŞ

Beşiktaş bu torbadan hiçbir takımla eşleşmeyecek.

4. Torba: Celtic, CSKA, Kopenhag, Sporting, APOEL, Feyenoord, Maribor, Leipzig

Dördüncü torbada taraftarların en çok çekindikleri ekip Leipzig. Son zamanlarda Almanya’da büyük atılım yapan Leipzig’in kadrosu kaliteli isimlerden oluşuyor.

BEŞİKTAŞ’IN KATILIM PAYI ARTTI

Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi'nde grup aşamalarında mücadele edeceği için katılım payı olarak yaklaşık 13 milyon euro alacak.

Türkiye'nin, Şampiyonlar Ligi yayın hakları havuzundan bu sezon alacağı para yaklaşık 22 milyon euro. Başakşehir'i Şampiyonlar Ligi'ne katılamaması nedeniyle, Beşiktaş bu paranın tamamını kasaya koyacak ve böylelikle siyah-beyazlıların toplam geliri yaklaşık 35 milyon euro olacak.