Şampiyona çok yakıştı

Avrupa fatihi Ampute Milli Takımı dün öğlen saatlerinde yurda döndü. Üst üste ikinci kez Avrupa Şampiyonu olan Ampute Milli Takımımız, İstanbul Havalimanı'nda çiçeklerle ve coşkuyla karşılandı. Ay-Yıldızlı futbolcularımıza bando da eşlik etti.

AKŞAM

Polonya'nın Krakow kentinde düzenlenen Avrupa Ampute Futbol Şampiyonası finalinde İspanya'yı 6-0 gibi farklı bir skorla yenerek üst üste ikinci kez Avrupa Şampiyonu olan Ampute Milli Futbol Takımımız, dün öğlen saatlerinde yurda döndü. Türk Hava Yolları'na ait TK1266 seferiyle Türkiye'ye gelen milli kafile, İstanbul Havalimanı'nda sürpriz de yaşadı. Uçak piste inince havalimanında görevli araçlar, uçağa Türk Bayrakları eşliğinde escortluk yaptı ve aprona kadar eşlik etti.

"SEVİNÇ, COŞKU VE GURUR BİZİM"

Şampiyonlar, çıkışta ise çiçekler ve bandolar eşliğinde karşılandı. Futbolcu aileleri, federasyon yetkilileri ve yüzlerce taraftar da Ampute Milli Takımımızı adeta bağrına bastı. O anlarda İstanbul Havalimanı'nda bulunan vatandaşlarımız, "Türkiye sizinle gurur duyuyor" sloganları attı. Alkışlar ve bando eşliğinde şampiyon takımımız havalimanından çıkış yaparken kendilerine sevgi gösterisinde bulunanlara alkışlara karşılık verdi. Havalimanında büyük sevinç, coşku ve gurur aynı anda yaşandı.

"ARKADAŞLARIM SAYESİNDE OLDU"

Turnuvada oynadığı maçlarda rakip filelere tam 36 gol bırakan şampiyonlarımız, sadece 2 defa topu filelerinde görmüştü. Turnuvanın en değerli oyuncusu seçilen ve gol kralı olan Ömer Güleryüz, havalimanında yaptığı açıklamada "Gerçekten çok çalıştık. 247 tane antrenman yaptık. Osman hocamız ve teknik heyetimiz bizi turnuvaya çok iyi hazırladı. Müthiş bir başlangıç yaptık, sonunu da güzel getirdik. Sahaya çıktık ve her şey kendiliğinden geldi. Gol kralı oldum, en değerli oyuncu seçildim. Hiç aklımda yokken hayal edemeyeceğim şeyler yaşadım. Her şey arkadaşlarım sayesinde oldu" şeklinde konuştu.

ANONS SÜRPRİZİ

Milliler, Türk Hava Yolları'na ait TK1266 seferiyle Türkiye'ye döndü. 2. Pilot Selahattin Yılmaz yaptığı anonsta, "Varşova'dan Avrupa Şampiyonluğuyla dönen değerli hocamız Osman Çakmak'ı ve tüm takımımızı kutluyorum. Başarılarınızın devamını dilerim" dedi.

KUTLAMA YAĞDI

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI: "Avrupa Ampute Futbol Şampiyonası fi nalinde İspanya'yı 6-0 gibi ezici skorla mağlup eden ve Avrupa Şampiyonu olan Ampute Futbol Milli Takımımızı kutluyoruz. Gaziler Günü'nde bizleri sevince boğan futbolcularımızı yürekten selamlıyoruz."

ADALET BAKANI ABDULHAMİT GÜL: "Yürekleriyle oynayanlar, yine kazandılar. Tebrikler Ampute Milli Futbol Takımı. Başarılarınız daim olsun."

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANI DERYA YANIK: "Ay yıldızlı bayrak gönderde. Ampute Futbol Milli Takımımız üst üste ikinci kez Avrupa Şampiyonu."

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANI MURAT KURUM: "Avrupa Şampiyonası'nın finalinde İspanya'yı 6-0 yenerek üst üste ikinci kez şampiyon olan Ampute Futbol Milli Takımımızı yürekten tebrik ediyorum. Gururumuzsunuz."

İÇİŞLERİ BAKANI SÜLEYMAN SOYLU: "Göğsünüzdeki ay yıldızlı armayla, kocaman yüreklerinizle gururumuzsunuz bizim çocuklar. 2021 Avrupa Ampute Futbol Şampiyonası finalinde İspanya'yı 6-0 yenerek şampiyon olan Ampute Futbol Milli Takımımızı ve yönetimini tebrik ediyorum."

SAĞLIK BAKANI FAHRETTİN KOCA: "Yüreklerini ortaya koydular, güçleriyle kazandılar! Finalde İspanya'yı 6-0 yenerek Avrupa Ampute Futbol Şampiyonası kupasını kazanan Millilerimizi kutluyoruz.

ABD'DEN KUTLAMA

Amerika Birleşik Devletleri Adana Konsolosluğu sosyal medya hesabından, "Avrupa Ampute Futbol Şampiyonası'nın finalinde İspanya'yı 6-0 yenerek şampiyonayı üst üste ikinci kez kazanan Türk Ampute Futbol Takımı'nı en içten dileklerimizle kutluyoruz" açıklaması yaptı.

"MİLLİ TAKIM'DAN TAZMİNAT ALINMAZ!"

Ampute Milli Takımı'nın Hocası Osman Çakmak, Fanatik'ten Atalay Özçelikli'ye şu ilginç açıklamayı yaptı: "Ampute Milli Takımı'nda gönüllü çalışıyorum. 1 lira almıyorum. Hayalimde A Milli Takım var. Oraya geldiğimde de 1 lira almayacağım. Gelirsem herkes kendine çeki düzen verecek. Giderken de tazminat almayacağım ülkemden. Neden büyük kulüplerin ampute takımları yok. Yabancı futbolculara milyon eurolar verip, evlerini arabalarını kiralayacaklarına 500 bin TL'ye ampute takımı kursunlar."