Şampiyon Trabzonspor yeni sistemiyle hem Avrupa hem ligde başarı hedefliyor

Abdullah Avcı ile başlayan değişim rüzgarı bu sezon da devam edecek. Deneyimli teknik adam, takım kurgusunu ve oyun formasyonunu yenileyerek, bambaşka bir Trabzonspor inşa edecek.

AKŞAM

Son şampiyon Trabzonspor'da yeni sezon hazırlıkları Trabzon'da 27 Haziran'da başladı. Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'ndeki ilk etabı tamamlayan Karadeniz ekibi yarın Slovenya'da hazırlıklarına devam edecek.

Daha çok genç oyuncuların yer aldığı ilk çalışmalara Hamsik, Abdülkadir Ömür, Berat, Yusuf Erdoğan, Hüseyin Türkmen, Ahmetcan Kaplan gibi isimler de katıldı. Avcı ikinci kampta ise ihtiyaçları netleştirip, hangi genç isimlerin takımla devam edeceğine karar verecek.

HAVADAN-KARADAN

Türkiye'de modern futbolun en önemli temsilcilerinden olan Abdullah Avcı, antrenmanları kamera sistemiyle takibe alıyor. Çalışmalarda oyuncularıyla bire bir göz teması sağlayan deneyimli çalıştırıcı, havadan ve karadan oluşturduğu kamera sistemiyle futbolcularını antrenmanlarda izlemeye tabi tutuyor.

Tutulan kayıtlarla futbolcuların özellikle çift kale maç çalışmalarındaki bütün hareketlerini inceleyerek analizler yapıyor. Oluşturulan verileri ise oyuncularıyla paylaşan deneyimli teknik adam isteklerini bir bir sıralıyor.

FARKLI FORMASYON

38 yıl aradan sonra Abdullah Avcı ile şampiyonluk sevinci yaşayan Karadeniz ekibi, önümüzdeki sezonda şampiyonluğun en güçlü adaylarından biri olmak için kadro yapılanmasını sürdürüyor.

Yeni transferlerin de katılımıyla yeni sezon için Avcı'nın kafasında farklı bir formasyon da var. Temel hedef savunma güvenliğini ön planda tutarak hücum aksiyonlarını daha hızlı gerçekleştirebilen bir takım. Kanatlarda, savunmaya yardımcı oyuncuların bulunması da bu yeni sistemde Abdullah Avcı'nın temel amacı.