Şampiyon süper döndü

Messi önderliğinde 1986'dan sonra mutlu sona ulaşan Tangocular, yoğun sevgi gösterilerinin ardından otobüsle halkın arasından geçti. Arjantinliler'in mutluluğu görülmeye değerdi.

Katar'da düzenlenen 2022 Dünya Kupası finalinde Fransa'yı yenerek zafere ulaşan Arjantin Milli Takımı, ülkesine döndü. Tarihinde 3. kez Dünya Kupası şampiyonluğuna ulaşan Arjantin'de başkent Buenos Aires özelinde tüm ülkede büyük sevinç yaşandı. Zirveye çıktıktan sonra milli takım uçağıyla Katar'dan Arjantin'e yola çıkan Dünya şampiyonu, uzun bir yolculuğun ardından dün sabah ülkesine vardı. Onları bekleyen yüzbinler, bu coşkuyu doyasıya yaşadı.

DAVUL VE ZİLLERLE OYNADILAR

Başkent Buenos Aires'e inen uçaktan ilk önce kaptan Lionel Messi elinde Dünya Kupası ile birlikte çıktı. Daha sonra tüm takım şehri turlamak için hazırlanan otobüse binerek havalimanından ayrıldı. Kendisine Arjantin forması verilen evsiz bir adamın sevinç gözyaşlarına boğulduğu anlar da tüm dünyada konuşuldu. Otobüs, halkın ilgisinden dolayı güçlükle ilerleyebildi. Kafile, uçaktaki davul ve zil eşliğindeki eğlencesini, konvoy sırasında da sürdürdü.

TOPLAMDA İKİ UÇAK VARDI

Arjantin halkı, "Almanya ile final, 8 yıl ağladım ama bitti. Şimdi geriye kalan tek şey kutlamak, üçüncüyü çoktan kazandık. Ve Diego'ya (Maradona) huzur içinde yatmasını söylüyoruz" sözlerini içeren marşı seslendirdi. Öte yandan oyuncular, antrenörler, personel ve aile üyelerinin yer aldığı kafile, toplamda iki uçak ile Arjantin'e ulaştı. Dönüş yolculuğunda da çok renkli görüntüler vardı. Tangocular, yıllar sonra gelen başarıyı doyasıya kutladı.