Şampiyon F.Bahçe

Fenerbahçe, Kadınlar EuroLeague finalinde Fransız ekibi Villeneuve d'Asvq LM ile karşılaştı. Mücadeleden 106-73 galip ayrılan Sarı-Lacivertliler, üst üste 2. kez şampiyon oldu

AKŞAM SPOR

Kadınlar EuroLeague finalinde Fransız temsilcisi Villenueve d'Ascq LM'yi 106-73 yenen Fenerbahçe Alagöz Holding, üst üste ikinci kez Avrupa şampiyonu oldu. Sezon başında FIBA Süper Kupa'yı da kazanan Sarı-Lacivertliler; Avrupa'da iki kez üst üste şampiyonluk yaşayan ilk kadın Türk takımı olarak tarihe geçti. Kanarya'nın farklı galibiyetinde Collier 33; Meesseman 22, McBride 17 ve Milic 16 sayıyla çift haneli rakamlara ulaştı. ABD'li oyun kurucu Yvonne Anderson da 13 asistle oynadı. MVP ödülü, 31 yaşındaki ABD'li gard oyuncusu Kayla McBride'ın oldu. Başantrenör Valerie Garnier, maç sonu şöyle konuştu: "Basketbolda her şey çok hızlı gelişiyor. Sonuna kadar konsantre kalmak istedik. O yüzden maç içi biraz gerginlik yaşamış olabilirim."

GURUR DUYUYORUM

Sarı-Lacivertli ekibin kaptanı Alperi Onar ise şunları kaydetti: "İnanılmaz bir sezondu. Takım arkadaşlarımla gurur duyuyorum. Kazanılmış bu başarılarla kız çocuklarına ilham oluyorsak, bu da kupaların yanında ayrı bir değerdir. İki gün sonra inşallah bir kupa daha kazanacağız."

BAŞKAN'DAN TEBRİK

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Fenerbahçe Kadın Basketbol takımını tebrik etti: "Üst üste ikinci kez FIBA Kadınlar Avrupa Ligi Şampiyonu olup tarihi bir başarıya imza atarak bizleri gururlandıran Fenerbahçe Alagöz Holding Kadın Basketbol takımını ve Fenerbahçe camiasını canıgönülden tebrik ediyorum."