Şampiyon Eczacıbaşı kazanan Türkiye

Çin'de düzenlenen FIVB Kulüpler Dünya Şampiyonası finalini, cumhuriyetin 100. yılında iki Türk takımı oynadı. Eczacıbaşı, nefes kesen mücadelede VakıfBank'ı 3-2 mağlup etti ve kupa, 8. kez Türkiye'ye geldi.

AKŞAM SPOR

Türk voleybolu dünyaya damga vurmaya devam ediyor. Çin'de düzenlenen FIVB Kulüpler Dünya Şampiyonası'nın finalinde iki Türk takımı, kupayı ülkemize getirmek için kozlarını paylaştı; VakıfBank ve Eczacıbaşı. Maçı (19-25, 25-23, 25-23, 23-25, 15-9'luk) setlerle 3-2 kazanan Turuncu-Siyahlı ekip, ezeli rakibini devirip Kulüpler Dünya Şampiyonu oldu, altın kazandırdı. Sarı-Siyahlılar ise ikinci olarak ülkemize gümüş madalya getirdi.

3. KEZ ŞAMPİYON

Karşılaşmaya VakıfBank etkili başlayan taraf oldu. Sarı-Siyahlılar net bir şekilde seti aldı. Eczacıbaşı, hamlelerle oyuna ortak oldu. 2 ve 3'üncü seti kazandı. VakıfBank ise pes etmedi, 2-2 yapıp maçı final setine götürdü. Ama Boskovic farkını gösterdi, Eczacıbaşı maçı 3-2 aldı. Sırp yıldız Boskovic, takımı atına 27 sayı atarak galibiyette başrol oynadı, karar setinde 15 sayının tam 6'sını kaydetti. Eczacıbaşı'nda en skorer ikinci isim 20 sayı ile Hande Baladın oldu

EN ÇOK VAKIFBANK

VakıfBank'ın yıldızı Jordan Thompson 33 sayı ile maçın en skoreri olmayı başardı ama bu performans kupayı kazanmaya yetmedi. Daha önce 2 kez bu kupayı kaldıran Eczacıbaşı, 4'üncü finalinde 3'üncü şampiyonluğunu elde etti ve 4 şampiyonluğu olan VakıfBank ile fark 1'e indi. Bu iki takımın getirdiği toplamda 7 altın madalyanın dışında Fenerbahçe'nin de bir şampiyonluğu var. Eczacıbaşı'nın da zaferiyle Türk voleybolu, cumhuriyetin 100. yılında 7'nci altın madalyasını kazandı.