Şampiyon boksörler savaşa katılıyor! Arnold Schwarzenegger'den destek geldi

Şampiyon boksörler Rusya'ya karşı cephedeler... Eski ağır sıklet boks şampiyonu ve Kiev Belediye Başkanı Vitali Klitschko, Rusya'nın Ukrayna'yı işgale başlamasının ardından kendisi gibi şampiyon olan kardeşinin yanında silahlanıp savaşacağını açıkladı. Klitschko kardeşlere ABD'li oyuncu ve sporcu Arnold Schwarzenegger'den de destek geldi. Schwarzenegger twitter hesabından Ukrayna'nın yanında olduğunu ve Klitschko kardeşleri desteklediğini açıkladı.

aksam.com.tr / Espn

Çeviri: Bilal Sadi

Eski ağır sıklet boks şampiyonu ve Kiev Belediye Başkanı Vitali Klitschko, Rusya'nın Ukrayna'yı işgale başlamasının ardından kendisi gibi şampiyon olan kardeşinin yanında silahlanıp savaşacağını açıkladı.

Aksam.com.tr'nin ESPN'den aktardığı habere göre, Kiev Belediye Başkanı eski ağır sıklet boks şampiyonu Vitali Klitschko, Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinden sonra kardeşi Vladimir Klitschko ile birlikte silahlanarak savaşacağını söyledi.

Hall of Fame boksörü Klitschko, Perşembe günü ITV'nin "Günaydın Britanya" programında "Bu zaten kanlı bir savaş" dedi. "...Başka seçeneğim yok. Bunu yapmak zorundayım. Savaşırım." ifadelerini kullandı

50 yaşındaki Klitschko, 2014 yılında Kiev belediye başkanı ve Kiev Şehir Devlet İdaresi başkanı oldu. Aynı yıl, Klitschko, Rusya ile daha yakın ilişkilere karşı protestolarda önde gelen bir isimdi.

KLITSCHKO KARDEŞLER RUSYA'YA KARŞI ÖN SAFLARDA

45 yaşındaki Wladimir Klitschko, ülke bir saldırıya hazırlanırken bu ayın başlarında Kiev'de Ukrayna'nın yedek ordusuna katıldı.

Wladimir Klitschko Perşembe günü Linkedin'de, "Şimdi, Rusya Devlet Başkanı[Vladimir Putin]savaş retoriği kullanıyor ... Ukrayna devletini ve halkının egemenliğini yok etmek istediğini açıkça ortaya koyuyor" dedi. "Kelimeleri füzeler ve tanklar takip ediyor. Yıkım ve ölüm üzerimize geliyor. ... Kendimizi tüm gücümüzle savunacak, özgürlük ve demokrasi için savaşacağız." paylaşımında bulundu.

Klitschko, önceliğin polis ve askeri güçlerle birlikte hareket ederek vatandaşlara elektrik, gaz ve su gibi hizmetlerin ulaşması için altyapıyı desteklemek olduğunu ifade etti.

Vitali Klitschko'nun kendisi gibi eski ağır sıklet şampiyonu kardeşi Vladimir Klitschko ise ay başında ülkesine olan sevgisi nedeniyle savunmaya mecbur olduğunu belirterek Ukrayna'nın yedek ordusuna katılmıştı.

ARNOLD SCHWARZENEGGER'DEN DESTEK GELDİ

Amrerika Birleşik Devletli yıldız oyuncu Arnold Schwarzenegger, Vitali Klitshko'ya twitter hesabından yayınladığı mesajla "Sen benim kahramanımsın." diyerek desteğini iletti.