Şampiyon belli ikinci kim? Fenerbahçe ve Konyaspor'un yarışı

Fenerbahçe ile Konyaspor arasında sadece 1 puan var. İki ekip de Şampiyonlar Ligi mücadelesi için son viraja girdi. Rakipleri de büyük oranda aynı!

AKŞAM

Lider Trabzonspor yanına hiçbir rakibini yaşlaştırmazken F.Bahçe'nin yakaladığı kazanma alışkanlığı ile Konyaspor'un istikrarlı mücadelesi lige yeni bir heyecan getirdi. Fırtına'ya şampiyonluk için Antalya maçında 1 puan yetecek. Fenerbahçe ve Konyaspor ise aralarındaki bir puan fark ile ikincilik yarışını sürdürdü. Sarı-Lacivertliler, ligin ikinci yarısında en çok puan toplayan takım olurken, Konya ise son dönemde yeniden büyük bir çıkışa imza attı.

KARAGÜMRÜK VE BEŞİKTAŞ

Süper Lig ekipleri son düzlüğe girdi ve geriye oynanacak 4 maç kaldı. Fenerbahçe ile Konyaspor, ikincilik koltuğuna oturmak isterken iki ekip, kalan haftalarda 2 ortak rakip ile karşılaşacak. Konya, Fenerbahçe gibi Karagümrük ve Beşiktaş ile kapışacak. Bu iki ekip haricinde ise Antalya ve Hatay ile puan mücadelesi verecek. İsmail Kartal'ın ekibi F.Bahçe ise, ilk etapta Gaziantep'i konuk ederken bir sonraki hafta ise deplasmanda Beşiktaş ile zorlu bir maça çıkacak.

2. ÖN ELEMEDEN KATILIM

Fikstürlere bakıldığında F.Bahçe'nin kalan maçları daha kolay görünüyor. Ancak futbolda daha önce de büyük sürprizlere imza atıldığını gördük. Ligi 2. sırada tamamlayacak ekip, Şampiyonlar Ligi'ne 2. ön elemeden katılacak. İki ön eleme oynayacak temsilcimiz, bu elemeleri geçmesi halinde gruplara kalabilmek için Play-off turunda mücadele edecek. Yani önünde uzun bir yol olacak. Ancak ilerleyen yıllarda lig ikincisi için Avrupa Ligi şansı bile olmayacak.