Samet Aybaba sürprizi! Şenol Güneş detayı...

Beşiktaş'ta 2 yıllık Sergen Yalçın dönemi bitti. Yeni adaylar arasında Şenol Güneş ismi ön plana çıktı. Samet Aybaba, Çağdaş Atan, Mehmet Özdilek ve Rıza Çalımbay da diğer olasılıklar. Yabancı aday arasında ise Edin Terzic ve Daniel Farke isimleri masada ön sırada. Beşiktaş Şenol Güneş'ten sonuç alamadığı takdirde en kuvvetli yerli aday Samet Aybaba.

AKŞAM

Beşiktaş'ta alınan kötü sonuçların ardı arkası kesilmeyince Teknik Direktör Sergen Yalçın istifa etti. Dün Başkan Ahmet Nur Çebi ile yaptığı toplantıda ayrılma kararını açıklayan Yalçın, idmana da çıkmadı. Başarılı çalıştırıcı oyuncularıyla vedalaşarak tesislerden ayrıldı. Siyah-Beyazlılar, Teknik Direktör Sergen Yalçın'a tazminat ödemesi yapmayacak.

Yalçın; 24 milyon TL'lik yıllık alacağının yarısını almış durumda. Kayserispor maçında takımın başında ise altyapı antrenörü Önder Karaveli'nin olmasına karar verildi. Yeni teknik direktör arayışları ise başladı. Pazartesi günü yapılacak yönetim kurulu toplantısında net bir karar alınacak.

ŞENOL GÜNEŞ OLMAZSA...

Listenin ilk sırasında Şenol Güneş bulunuyor. Güneş ile yapılacak görüşmelerde sonuç alınmazsa Samet Aybaba, Mehmet Özdilek, Rıza Çalımbay ve Çağdaş Atan isimleri gündeme gelecek. Yabancı adaylar arasında ise Edin Terzic, Slaven Bilic, Andrea Pirlo, Daniel Farke ve Karagümrük Teknik Direktörü Francesco Farioli isimleri masada.

SERGEN YALÇIN'IN 2 YILLIK BEŞİKTAŞ KARİYERİ

Toplam maç sayısı: 79 45 galibiyet, 10 beraberlik, 24 mağlubiyet.

1 Süper Lig şampiyonluğu.

1 Türkiye Kupası şampiyonluğu.