Dünyanın gündemine oturan Yusuf Dikeç Akşam'a konuştu... ''Natürel atıcıyım''

“Atışlarda sakin görünüyorum ama içimde fırtınalar kopuyor. Kalbim yerinden çıkacakmış gibi oluyor. Arkamdaki 85 milyonluk desteğin ağırlığı ve 5. Olimpiyat'ın gururuyla bu atışları yapıyorum. O sakin görüntümle birlikte heyecanımı bir anlamda gizliyorum.''

AKŞAM SPOR

ORÇUN ÖZATEŞ

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda 10 metre havalı tabanca karışık takım kategorisinde Şevval İlayda Tarhan ile birlikte gümüş madalya kazanan Yusuf Dikeç, atış şekli nedeniyle dünya gündemine oturdu. Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Dikeç, atış stili ve elde edilen başarı ile ilgili AKŞAM'a konuştu: "Avrupa ve dünyada benimle ilgili konuşanları biraz gördüm. Arkadaşlarım sosyal medyada yazılanları benimle paylaşıyorlar. Atışlarda sakin görünüyorum ama içimde fırtınalar kopuyor. Kalbim yerinden çıkacakmış gibi oluyor. Arkamdaki 85 milyonluk desteğin ağırlığı ve 5. Olimpiyat'ın gururuyla bu atışları yapıyorum. O sakin görüntümle birlikte heyecanımı bir anlamda gizliyorum."

NATÜREL BİR ATICIYIM

Hakemler atışlar arasında, 'Kulaklık takacak mısın?' 'Gözlük takacak mısın?' diye sorular soruyorlar. Ben de onlara 'natürel bir atıcıyım' diyorum. Bu yanıt hakemlerin hoşuna gidiyor. 24 yıl bu madalyanın hayalini kurduk. Sonunda çalışmamızın karşılığını aldık. Gençlere elde ettiğimiz bu başarıyla bir örnek olabiliyorsak ne mutlu bize. Zamanında Süreyya Ayhan atletizmde büyük bir başarı elde edince gençlerimiz atletizme büyük ilgi gösterdi. Bizim bu başarımız sonrası aynı ilginin olmasını bekliyorum.

ALTIN MADALYAYI GERİ ALACAĞIZ

Başarı için çok çalışmak gerekiyor. 24 yıldır ben çalışmaya devam ediyorum. Bireysellerde de madalyalar son anda kaçtı. Arkamızda bize destek olan herkese çok teşekkür ediyorum. Allah ömür verirse Los Angeles'taki Olimpiyatlarda mücadele etmek istiyorum. Hatta finalde mücadele ettiğimiz Sırbistan'daki arkadaşlara, 'Altın madalyayı size emanet ediyoruz. Los Angeles'te geri alacağım' diye takıldım. İnşallah altın madalyayı da ülkemize getiririz."