Şafak Gözmen yazdı: Shane takım

AKŞAM Spor Editörü Şafak Gözmen, Anadolu Efes'in Olympiakos'u mağlup ederek finale yükseldiği THY Avrupa Ligi Dörtlü Final maçını kaleme aldı.

Anadolu Efes, 19 Mayıs Atatürk'ü anma Gençlik ve Spor Bayram'ında bize adeta ikinci bayramı yaşattı Belgrad'da. Son şampiyon unvanına yakışır şekilde aslında maça başlamadı Efes... Olympiakos'un sert savunması karşısında ilk yarıda varlık da gösteremedik ama Shane Larkin, harika işler çıkardığı için kafa kafaya bir skorla soyunma odasına girdik.

Üçüncü çeyrekte klasik Ergin Ataman takımı vardı sahada... Ergin hocanın soyunma odasında oyuncularına neler söylediğini açıkçası merak ediyorum. Hoca ne söylüyor da 180 derece farklı bir oyun ortaya koyuyor oyuncular ikinci yarı... Dün boyalı alanda fazla hata yaptık, rakibe çok fazla serbest atış hakkı tanıdığımız için Olympiakos biraz da bu sebeple oyuna tutundu. Milano maçlarının kahramanı Pleis'ın etkisiz oyunu bizi zora soktu ama Bryant'ın kritik zamanlarda attığı üçlükler, maçın da kontrolünü elimizde tutmamızı sağladı.

Maç boyunca çok şut kaçıran hatta ve hatta serbest atışları atamayan Micic, son saniyede yine sahneye çıktı ve Ergin Ataman'ın adeta "Senden son bir şarkı istiyorum" diyerek çizdiği oyunu, harfiyen uyguladı. Kısacası, "Ben geçen yılın MVP'siyim, finale de takımı ben çıkarırım." dedi. Takım harika, koç harika, sonuç harika... Şimdi sıra şampiyonlukta...