Sabri Sarıoğlu sürprizi! Teknik direktör olarak geri dönüyor: İşte yeni adresi...

Galatasaray ve Türk futbolunun yıldız ismi Sabrı Sarıoğlu, teknik direktör olarak geri dönüyor. Geçtiğimiz günlerde, ''Antrenörlük yapmak için fırsat bekliyorum. Kendimi geliştiriyorum. İnşallah ilerleyen zamanlarda bu deneyimi yaşamak istiyorum.'' açıklamasında bulunan Sabri Sarıoğlu'nun, yeni sezon için Spor Toto 1. Lig'den bir takımı çalıştıracağı öğrenildi.

Aksam.com.tr

Uzun yıllar Galatasaray forması giyen Sabri Sarıoğlu, teknik direktör gömleğini sırtına geçirmeye hazırlanıyor... Türk futbolunda sayısız başarıya imza atan deneyimli isim, çok istediği teknik direktörlük koltuğuna oturuyor. 2018 yılında futbolu bırakan Sabri Sarıoğlu için Spor Toto 1. Lig ekiplerinin dirsek temasında olduğu ve önümüzdeki sezon teknik direktör olarak futbola geri döneceği öğrenildi.

Ali Koç, Xavi'yi kızdıracak! "Ayrılarak hata yaptı" demişti...

SABRİ SARIOĞLU: "EĞİTİMLİYİM, DONANIMLIYIM, HAZIRIM..."

Geçtiğimiz günlerde A Spor'da katıldığı canlı yayında teknik direktörlüğe yeşil ışık yakan Sarıoğlu, "Futbolu bıraktıktan sonra dinlenme süreci yaşadım. Sonrasında Türkiye Futbol Federasyonun (TFF) açtığı antrenörlük lisansı kurslarına katıldım, A lisansına kadar tamamladım. Bundan sonra antrenörlük yapmak için fırsat bekliyorum. Kendimi geliştiriyorum elimden geldiğince maçları statta izlemeye çalışıyorum, notlar alıyorum. Maçın gidişatına göre nasıl çözümler oluşturulabilir bu özelliğimi geliştirmeye çalışıyorum. Bunun eğitimini de aldım. Şu an belli bir donanıma sahip olduğumu düşünüyorum. İnşallah ilerleyen zamanlarda bu antrenörlük deneyimini yaşamak istiyorum." açıklamasını yapmış ve teknik direktör arayışında olan kulüplere mesaj göndermişti.

Samsun'da dehşet! Trabzonspor'un şampiyonluk kutlamasında akılalmaz olay

Sabri Sarıoğlu, TFF'nin antrenörlük eğitimlerinde.

"SABRİ SARIOĞLU-OKAN BURUK FORMÜLÜ"

Aynı programda gazeteci Serhan Türk'ün "Benim gönlümden ne geçiyor biliyor musunuz? Teknik direktör Okan Buruk, yardımcısı Sabri Sarıoğlu." yorumuna Sarıoğlu, "Benim için Galatasaray'da hizmet etmek onur ve şereftir. Ben kulüpte 22 yılımı geçirdim, altyapıyla beraber. Ben orada doğdum büyüdüm. Benim için Galatasaray denildi mi akan sular durur. Oynadığım dönemde de Galatasaray sevgisinden birçok şey yaşadım. Üzücü olaylar da yaşadım. Okan ağabeyi (Buruk) ayrı severim. Takım arkadaşımdı, inanılmaz düzgün bir karakterdir. Genç oyuncuları çok sever. Oyunculuğu tartışılmaz, hocalıkta da o donanıma sahip. Başakşehir'le bir şampiyonluğu var." ifadesini kullanmıştı.

Eski futbolcu ayrıca, "Fatih Terim'den sonra Okan Buruk tercih edilseydi en azından takımı daha iyi tanırdı. Önümüzdeki sezonun planlamasını yapardı." şeklinde konuştu.

Galatasaray'dan 2017'de ayrılan Sabri Sarıoğlu, bir sene sonra Göztepe'de futbolu bırakmıştı.

İsmail Kartal ikilemi