Ruh sağlıkları risk altında

Dünya Oyuncular Birliği'nin yapılan anketinde futbolcuların bir çoğunun psikolojik sorun yaşadığı ortaya çıktı. FIFPRO Baş tabibi Vincent Gouttebarge “Oyuncuların fiziksel sağlığı kadar ruh sağlığının da risk altında olduğuna dair elimizde yeterli veri var” dedi.

AKŞAM

Dünya Oyuncular Birliği (FIFPRO) koronavirüs salgınından dolayı futbolcuların depresyona girdiğini bildirdi… Dünya çapında yapılan ankettin sonuçlarının açıklanmasının ardından bir haber yayınlayan Fransız L’Equipe gazetesi, her 10 oyuncudan 1’inin maçların durmasının ardından depresyon belirtisi gösterdiğinin altını çizdi. Bin 134 erkek, 468 de kadın olmak üzere bin 602 sporcu arasında yapılan ankette kadınlardan yüzde 22, erkeklerden ise yüzde 13’lük bir kitlenin psikolojik anlamda sıkıntılı bir süreç yaşadığı vurgulandı.

BİR SAĞLIK EKİBİNE İHTİYAÇ VAR

Kadınların yüzde 18’inde, erkeklerin yüzde 16’sında ise anksiyete olduğu da haberde belirtildi. 22 Mart ile 14 Nisan tarihleri arasında yapılan ankete Fransa, İsviçre, İngiltere, Güney Afrika, Avustralya, Danimarka, Finlandiya, İrlanda, Hollanda, Yeni Zellanda, Norveç, Malta, Belçika ve ABD’den sporcular katıldı. FIFPRO Baş tabibi Vincent Gouttebarge ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Oyuncuların fiziksel sağlığı kadar ruh sağlığının da risk altında olduğuna dair elimizde yeterli veri var. Oyuncuların psikolojileriyle ilgilenmek için bir sağlık ekibine ihtiyacımız var” dedi.