Ronaldo tehdit etmedi

Yedek bırakılan Portekizli dünya yıldızının, hocası Santos'a “Buradan ayrılırım” dediği iddia edilmişti. Ancak böyle bir durumun söz konusu olmadığı ve çıkan haberlerin tamamıyla yalan olduğu belirtildi.

AKŞAM

Crıstıano Ronaldo, Portekiz'in 2022 Dünya Kupası son 16 turunda oynadığı İsviçre maçına yedek kulübesinde başlamış ve bu konu hakkında birçok iddia ortaya çıkmıştı. Record gazetesi haberinde, Ronaldo'nun yedek kalma kararından sonra takım kampını terk etmekle tehdit ettiği, daha sonra kalmaya karar verdiğini yazmıştı. Portekiz Futbol Federasyonu, Ronaldo hakkında çıkan iddiaları yalanladı. Federasyondan yapılan açıklamada, Ronaldo'nun Teknik Direktör Santos ile görüşmesinde böyle bir tehditte bulunmadığı belirtildi

TARTIŞMAYA GEREK YOK

Bu konunun asılsız olduğu vurgulandı. Cristiano Ronaldo, Portekiz'in 6-1 kazandığı İsviçre maçına yedek kulübesinde başlamış ve mücadelenin son bölümlerinde oyuna girip 18 dakika sahada kalmıştı. 37 yaşındaki tecrübeli futbolcu şu ana kadar turnuvada 4 maçta 1 gole imza attı. Teknik Direktör Santos, "Ronaldo'nun Portekiz futboluna kattıklarını tartışmaya bile gerek yok. O çok özel bir oyuncu ve bizim futbolumuz için bir idol... Onu tanıyanlar ne kadar profesyonel olduğunu bilir. Çıkan haber ve iddiaların tamamı saçmalık" ifadelerini kullandı.

BİZİ BÖLEMEYECEKSİNİZ

Ronaldo ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada sert ifadeler kullanarak, "Portekiz Milli Takımı, dışarıdan çıkan bazı haberlerle dağılmayacak kadar güçlüdür. Bizi yıkmayı başaramayacaksınız. Hakkımdaki iddiaların tamamı yalan. Bizim bir görevimiz var ve bunu yapmaya çalışıyoruz. Portekiz halkından destek istiyoruz. Dünya Kupası'nda yolumuza devam etmemize rağmen özellikle kendi ülkemizde çıkan haberler gerçekten inanılmaz. Bizim başarısız olmamızı isteyenler olduğunu biliyoruz. Onlarla da mücadele edeceğiz" yorumunu yaptı.