İşte Ronaldinho hakkında merak edilenler!

Roberto Assis, Brezilya basınına yaptığı açıklamada Ronaldinho'nun futbolu bıraktığını söylerken ''Ronaldinho futbolu bıraktı, bitti'' ifadelerini kullandı

37 yaşındaki Brezilyalı Ronaldinho'nun futbola veda ettiğini menajerliğini yapan kardeşi Roberto Assis açıkladı.

Roberto Assis, Brezilya basınına yaptığı açıklamada Ronaldinho'nun futbolu bıraktığını söylerken ''Ronaldinho futbolu bıraktı, bitti'' ifadelerini kullandı.

37 yaşındaki yıldız isme güzel bir veda yapmaları gerektiğini söyleyen Assis, ''Şimdi yapmamız gereken güzel bir veda. Büyük ihtimalle Dünya Kupası'nın ardından...'' şeklinde konuştu.

Kariyerinde birçok başarılı elde eden Ronaldinho son olarak ülkesinde Fluminense forması giydi.

Ronaldinho'nun kariyerinde 2 La Liga, 1 Serie A, 1 Şampiyonlar Ligi, 1 Dünya Kupası, 1 Copa America, 1 Libertadores şampiyonluğu bulunuyor. Yıldız isim bir kez da Ballon d'Or ödülüne layık görüldü.

RONALDİNHO KİMDİR?

Ronaldinho 1980 yılının Mart ayında ekonomik açıdan zor dönemler geçiren bir ailenin oğlu olarak Brezilya’da dünyaya geldi. Henüz 8 yaşındayken Gremio altyapısına yazıldı ve 1997 yılında 17 Yaş Altı Dünya Kupası’nda sergilediği olağanüstü performansla gol kralı oldu. Aynı yıl as takıma yükseldi ve profesyonel kontrat imzaladı. 2001 tarihinde menajeri olan abisinin de etkisiyle Avrupa’nın güçlü ekiplerinden PSG’ye transfer oldu. İlk yılında özel hayatına düşkünlüğü yüzünden istenilen performansı gösteremedi. 2003 senesinde Paris ekibi Avrupa kupalarına gidemeyince sözleşmesindeki madde yüzünden mecburi olarak satış listesine koyuldu.

2003 yılında İspanyol devi Barcelona’ya 32 milyon avro gibi o dönem için rekor sayılabilecek bir ücretle transferi gerçekleşti. Kısa sürede uyum sorununu atlatan Ronaldinho, ilk senesinde rakip fileleri 19 kez havalandırdı. 2005-06 sezonunda 26 gol ve 21 asist yaparak olağanüstü bir istatistikle Ballon d’or ödülünün sahibi oldu. 2008 yılında yaşadığı sakatlıklar yüzünden formdan düşmesiyle birlikte gözden çıkarıldı ve İtalya ligi ekiplerinden Milan ile sözleşme imzaladı. Ancak burada da bir türlü kendini kanıtlayamayan Ronaldinho, önce bir süre Meksika liginde forma giydi. Ardından ülkesine döndü ve son olarak Fluminense forması giydikten sonra 2015 yılında futbolu bıraktı.

Göz Rengi

Kahverengi

Doğal Saç Rengi

Siyah

RONALDİNHO’NUN KARİYERİ

Ronaldinho ilk kez Avrupa futbol piyasasında boy gösterecekti. Birinci sezonunda Fransa kariyeri pek de parlak geçmedi. Çıktığı 28 maçta 9 gol kaydeden Brezilyalı yıldız Paris'in gece hayatına kapıldı ve dönemin PSG Teknik Direktörü Luis Fernandez'le arası açıldı.

Ronaldinho ikinci sezonunda Fransa Ligi futboluna alışsa da aklında daha büyük bir kulüpte oynama hevesi vardı. PSG, Avrupa kupalarına katılamayınca Ronaldinho'nun sözleşmesine koydurduğu bir madde gereği yıldız futbolcuyu satış listesine koydu.

DÜNYANIN EN İYİ FUTBOLCUSU KABUL EDİLDİ

Brezilyalı yıldız, 2002 Dünya Kupası'nda gösterdiği performansla artık dünya futbolunda ortalığı kasıp kavuracak yeni bir yıldız geliyor dedirtiyordu. İngiltere ile İspanya'nın iki devi M.United ile Barcelona Ronaldinho'yu transfer etmek için kıyasıya bir yarış içine girmişti.

Herkes Ronaldinho'nun yeni sezonda M.United forması giymesine kesin gözüyle bakarken Barcelona Başkanı Joan Laporta kesenin ağzını açarak Brezilyalı süperstarı renklerine bağlamıştı.

Ronnie, PSG yıllarının aksine Barcelona formasıyla sezona harika bir giriş yaptı. Ortaya koyduğu futbolla İspanyol taraftarları kendisine hayran bırakan yıldız futbolcu ilk sezonunda ligde çıktığı 32 maçta 15 gol atmayı başarmış ancak takımı ligi 2. sırada bitirmişti.

Ronaldinho, İspanya La Liga şampiyonluğunu ise Barcelona forması altında geçirdiği 2. yılında ulaşabildi. Katalan ekibi yıllar sonra lig şampiyonluğuna ulaşsa da bu Brezilyalı futbolcuyu tam anlamıyla tatmin etmemişti çünkü aklı Şampiyonlar Ligi şampiyonluğundaydı.

Barcelona, 2005-2006 sezonunda Arsenal'le oynadığı final mücadelesini 1-0 geriye düşmesine rağmen 2-1 kazanarak Şampiyonlar Ligi şampiyonu olmuş, Brezilyalı yıldız Ronaldinho da çok arzuladığı Devler Ligi şampiyonluğuna nihayet ulaşmıştı.

SON SEZONUNDA DÜŞÜŞE GEÇİNCE MİLAN'A SATILDI

Ronnie artık herkesin kabul ettiği üzere o dönem dünyanın en iyi futbolcusuydu. Ortaya koyduğu futbolla, kişiliği ve sıcak kanlılığıyla taraflı tarafsız herkesin saygı duyduğu bir star haline gelmişti.

Ronaldinho, bir sonraki sezon da istikrarlı futbolunu koruyup çıktığı 41 maçta 23 gol atmayı başarsa da o sezon La Liga'yı şampiyon tamamlayan ekip Real Madrid'di.

Real Madrid'in 2007-2008 sezonunu da şampiyon tamamlaması Barcelona'da çanların çalmasına neden olmuştu. Brezilyalı yıldız Katalan ekibindeki son senesinde ligde çıktığı 17 maçta 8 gol atarken yavaş yavaş gözden düşmeye başlamıştı.

2008-2009 sezonuna kabuk değişikliğiyle başlamak isteyen Barcelona, Ronaldinho'yu 25 milyon eurp karşılığında İtalyan devi Milan'a sattı.

İTALYA'DA İNİŞLİ ÇIKIŞLI BİR GRAFİK ÇİZDİ

2008-2011 yılları arasında Milan forması giyen Ronaldinho genel olarak inişli çıkışlı bir grafik çizdi. İlk sezonunda 33 maça çıkan ve 9 gol atmayı başaran Ronnie kendisinden beklenileni henüz verememişti. Brezilyalı yıldız , ikinci sezonunda daha iyi bir görüntü çizdi. Çıktığı 43 maçta 15 gol atan Ronaldinho, takımı Milan'ın lig şampiyonluğuna ulaşmasını sağlayamadı.

2010-2011 sezonunda eski halinden çok uzak olan Ronaldinho, çıktığı 16 maçta sadece 1 gol atabilmişti. Yıldız futbolcunun bu istikrarsız hali iyice gözden düşmesine neden oldu.

Milan'la da ipleri koparan yıldız futbolcu 10 yıl süren Avrupa macerasının ardından ülkesi Brezilya dönme kararı almıştı.

FLAMENGO KULÜBÜ BATINCA SERBEST KALDI

Brezilya'nın Flamengo takımıyla 4 yıllık sözleşme imzalayan Ronnie ilk sezonunda çıktığı 33 maçta 16 attı. Yıldız futbolcu Brezilya kulübünün yaşadığı ekonomik kriz nedeniyle yıllık ücretini alamayınca kulüple bağlarını kopardı ve serbest kaldı.

LİBERTADORES KUPASI'NI KAZANDI

Bir başka Brezilya kulübü Atletico Mineiro'yla anlaşan Ronnie kısa sürede yeniden kalitesini ispatladı. Yıldız futbolcu Atletico Mineiro formasıyla çıktığı toplam 63 maçta 24 gol attı. Ronaldinho takımının geçen sezon Libertadores Kupası'nı kazanmasında da önemli rol oynadı.