Roma'ya imza atan Jose Mourinho'nun en büyük kozlarından biri de Cengiz Ünder olacak

Tottenham'dan ayrıldıktan sonra sürpriz bir şekilde Roma ile 3 yıllık sözleşme imzalayan teknik direktör Jose Mourinho, gelecek sezonun planlamasını yapmaya başladı. Portekizli teknik adam, Leicester City'ye kiralanan milli futbolcumuz Cengiz Ünder'i kesinlikle takımda tutmak isterken, oyuncuyu Tottenham'dayken istediği ancak transfer edemediği öne sürüldü.

La Gazzetta dello Sport'un haberinde Jose Mourinho'nun kendi tarzı ve futbolu için mükemmel bulduğu Nicolo Zaniolo'yu kesinlikle takımda tutmak istediği vurgulandı.

Portekizli hocanın Zaniolo'nun arkasında ise Lorenzo Pellegrini ve Henrikh Mkhitaryan'ın olduğu hücumcu bir orta saha tercih edeceği belirtildi.

Haberde deneyimli hocanın Manchester United'dan eski öğrencisi olan Mkhitaryan'la ilgili soru işaretleri olduğunun da altı çizildi.

CENGİZ ÜNDER'İ TOTTENHAM'A İSTEMİŞ

Ayrıca sezon başında Leicester City'e kiralanan Cengiz Ünder'in geri dönüşünün de Jose Mourinho için çok önemli olduğu belirtildi.

Portekizli hocanın milli futbolcumuzu daha önce Tottenham'a transfer etmek istediği ancak başarılı olamadığı vurgulandı.

WALTER SAMUEL SÜRPRİZİ

Corriere dello Sport ise Jose Mourinho'nun yardımcılarından biri olarak daha önce Roma forması giyen ve Portekizli hocanın Inter'den eski oyuncusu olan Walter Samuel olabileceğini yazdı.

Haberde ayrıca İtalya Milli Takımı'nda Roberto Mancini'nin yardımcısı olan Daniele De Rossi'nin de Mourinho'nun ekibine katılabileceği iddia edildi.

DIEGO MILITO: INTER'E DÖNMESİNİ İSTERDİM

Jose Mourinho'nun yönettiği Inter'de hem lig hem de Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu zaferi yaşayan Diego Milito da eski hocasının Roma'ya imza atmasıyla ilgili konuştu.

Sky Sport'a röportaj veren Arjantinli eski golcü, "Mourinho'nun gelişi sadece Roma için değil, İtalyan futbolu için de çok olumlu bir şey. Inter'e dönmesini çok isterdim.

Inter taraftarı olarak onu çok seviyorum ve her zaman onun her yerde başarılı olmasını diliyorum. Belki Inter'e karşı daha az. Ona bol şans diliyorum.

Futbolcu olarak böyle bir antrenöre sahip olmanız size kesinlikle sınıf atlatır. Mourinho futbolun her ayrıntısına dikkat eder ve her futbolcuyla nasıl yakın ilişki kuracağını çok iyi bilir.

Her anı nasıl yöneteceğini biliyor, futbolcuların duygularını anlıyor ve dünyanın en iyilerinden biri.

Kesinlikle şu anda İtalya'ya dönmesini beklemiyordum, haber benim için bomba etkisi yarattı. Onunla görüşüyorum ama Roma hakkında hiç konuşmamıştık" ifadelerini kullandı.

(Sabah)