Romanya çalkalanıyor: Galatasaray'da ırkçılık skandalı! Morutan...

Galatasaray'ın Çaykur Rizespor maçında galibiyet golünü getiren Morutan için Çaykur Rizespor-Galatasaray maçının ardından Rumen yıldızın takım arkadaşı Alpaslan Öztürk tarafından yapılan paylaşım Romanya'da gündem oldu. Milli arayla birlikte ülkesine giden Morutan'ın dönüşte Alpaslan Öztürk'le bir konuşma yapması bekleniyor.

Aksam.com.tr

Galatasaray, pazar akşamı deplasmanda Çaykur Rizespor'u eşine benzerine az rastlanılacak bir şekilde 3-2 mağlup etti, Cimbom'a 90+11'de galibiyeti getiren golü atan Morutan ise hem Türkiye'de hem de Romanya'da manşetlerden inmedi.

Kısa sürede takımın kilit isimlerinden birisi olmayı başaran Morutan, galibiyet golünün ardından takım arkadaşları tarafından sosyal medyada tebrik yağmuruna tutuldu.

ALPASLAN ÖZTÜRK'TEN MORUTAN PAYLAŞIMI; KAŞ YAPAYIM DERKEN GÖZ ÇIKARDI...

O isimler arasında Galatasaray'ın sezon başında Göztepe'den kadrosuna dahil ettiği Alpaslan Öztürk de vardı. Morutan'la fotoğrafını Instagram'dan paylaşan Alpaslan, fotoğrafa şarkıcı Ebru Gündeş'ten "Çingenem" şarkısını ekledi. Altına da "Aferin len chicken" notunu düştü. Bu paylaşım Romanya'da geniş yankı buldu.

Kullanılan ifadeyi ırkçılık olarak değerlendiren Rumen basını, Alpaslan Öztürk'e tepki gösterdi. Rumenler'in Çingene olarak görülmesinin çok bilinen bir mavra olduğunun altının çizildiği haberde, Alpaslan Öztürk'e Morutan'dan özür dilemesi çağrısı yapıldı.

Alpaslan Öztürk'ün Romanya'da gündem olan paylaşımı.

GALATASARAY'DA TAKIMIN NEŞE KAYNAĞI MORUTAN

Galatasaray'da oynadığı futbol ve pozitif enerjisiyle takımın neşe kaynağı olan ve milli arayla birlikte Romanya Milli Takımı'na katılan Morutan'ın Alpaslan Öztürk'e herhangi bir yanıt verip vermediği ise şimdilik meçhul.

Galatasaray'ın Morutan için 25 milyon euro serbest kalma maddesi eklediğinin belirtildiği haberde, genç futbolcunun taliplerinin bir hayli olduğu ifade edildi. Morutan için daha şimdiden İngiliz ve İtalyan kulüpleri devreye girdiği biliniyor.

Sezon başında Gigi Becali'nin takımı FCSB'den Galatasaray'a imza atan Rumen futbolcu, Süper Lig'de çıktığı 6 maçta 2 gol, 1 asistlik performans sergiledi.

Morutan 90+11'de Çaykur Rizespor filelerini havalandırdıktan sonra.

ÇİNGENE, ROMAN, RUMEN...

Avrupa ve Türk kamuoyu Çingeneleri Rumen sanıyor. Oysa ki Çingeneler Romanya nüfusunun yaklaşık yüzde 2.5'ini oluşturan göçebe bir halk. Türkçede ise Roman sözcüğü sıklıkla Çingene olarak kullanılıyor. Bu ifade ise Roman ve Rumen'lerin birbiriyle karıştırılmasına sebep oluyor.

Rumenler ise Romanya halkının ezici çoğunluğunu oluşturan ve Romanya'yı kuran etnik ulus.