Roman Abramovich yaptırımları sürüyor! Ekonomide uçacaklar

Roman Abramovich yaptırımları devam ediyor! Chelsea'nin deplasman seyahatlerinde 20 bin pounddan fazla harcama yapması yasaklandı. Maviler, bundan böyle özel jet kullanamayacak, ekonomi sınıfında uçacak ve 5 yıldızlı otellerde konaklamayacak. Roman Abramovich'in bu yaptırımlarla başı büyük dertte.

AKŞAM

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sonrasında İngiliz hükümeti tarafından Rus oligarklara uygulanan yaptırımlardan en fazla nasibini alan iş adamı Roman Abramovich ve onun nezdinde kulübü Chelsea oldu.

Özellikle perşembe günü Roman Abramovih'in İngiltere'deki mal varlıklarının dondurulmasının ardından Chelsea'nin satışı da durduruldu ve hükümet tarafından uygulanan yaptırımlardan en fazla kulüp etkilendi.

5 YILDIZLI OTEL ARTIK YOK

Yaptırım kapsamında Chelsea'nin ev sahibi veya deplasman maçlarında bilet satması yasaklandı. Kulübün sözleşmesi biten oyuncularla yeni mukavele imzalaması, yeni transferleri kadrosuna katması, storelarda ürün satması da engellendi.

Ayrıca kulübe deplasman seyahatleri için 20 bin pounddan fazla harcama yapamayacağı da bildirildi. Otobüsüne akaryakıt bile alamayan Chelsea'ye yeni bir yaptırım daha geldi. Takım bundan sonra deplasman maçlarına giderken özel jet kullanmayacak ve ekonomi sınıfında uçacak. Ayrıca futbolcular ve teknik heyet 5 yıldızlı otellerde konaklayamayacak.

KULÜBÜ RAHAT BIRAKIN

İngiliz basınına açıklamalarda bulunan bir yetkili, "Kulübün götürdüğü personel sayısı ve kaldıkları otellerin parasının bu miktarla karşılanması imkansız. Oyuncuların alışık olduğu standartlar var ve standartlara yakın bile olmayacak." dedi.

Abramovich, daha önce kulübün yönetimini Chelsea Mütevelli Heyeti'ne bırakmıştı. Hükümetle bir görüşme yapan ve yaptırımlarda esneme isteyen yetkililer, "Kulübü rahat bırakın." çağrısında bulundu. Bilindiği gibi Chelsea'nin forma sponsoru olan Hyundai de sözleşmeyi tek taraflı olarak fehsetmişti.

THOMAS TUCHEL İZİN İSTEDİ

Chelsea Menajeri Thomas Tuchel, gelecek sezon savunma oyuncularının ayrılacak olması nedeniyle bu konuda sıkıntı yaşamamak için hükümetten kısıtlamaların hafifletilmesini talep etti. İngiliz hükümetine çağrıda bulunan Alman menajer, "Transfer görüşmelerine izin verilmeli" dedi.

3'Ü DE AYRILIYOR

Chelsea'de sezon sonu sözleşmeleri bitecek olan Antonio Rudiger, Cesar Azpilicueta ve Andreas Christensen takımdan ayrılacak. Chelsea, her ne kadar Rüdiger'i kadroda tutmak için çalışsa da bu mevcut şartlarda pek mümkün gözükmüyor.

2 MİLYARIN ÜZERİNDE

İngiliz basını, Chelsea'yi almak isteyen çok sayıda iş insanı olduğunu yazdı. Masadaki teklifler ise 2 milyar sterlinin üzerinde... Abramovich, İngiliz hükümetiyle satışın gerçekleşmesi için bir anlaşma yapmıştı.