Roman Abramovich Chelsea'den sonra sağ gösterip sol vurdu! Göztepe derken...

Roman Abramovich ile ilgili flaş bir iddia ortaya atıldı. Chelesa'yi satışa çıkardıktan sonra Türkiye'den Göztepe'yi de satın alacağı iddia edilen Rus oligark'ın asıl hedefi ortaya çıktı. İspanya basını Roman Abramovich'in Chelsea sonrası hedefini açıkladı. İşte detaylar...

Aksam.com.tr

Roman Abramovich'in Chelsea'nin satışı kesinleştikten sonra İspanyol ekibi Valencia'yı satın almak için girişimlerde bulunacağı öne sürüldü. Rusya'nın Ukrayna'ya askeri müdahalesi sonrası tüm mal varlığı dondurulan Rus oligark yatırımlarını başka ülkelere kaydırmak istiyordu. Rus milyaderin ismi Göztepe ile de anılmıştı.

ROMAN ABRAMOVICH CHELSEA'DEN SONRA ROTAYI İSPANYA'YA KIRDI

Aksam.com.tr'nin Mirror'dan aktardığı habere görei Rus iş adamının Chelsea'nin satışı tamamlandıktan sonra Valencia'yı satın almak için girişimlerde bulunacağı belirtildi. İspanya'da ekonomik sıkıntılar yaşayan Valencia'nın çok sayıda yıldız oyuncusunu kaybettiği ve bu krizden dolayı Singapurlu iş adamı Peter Lim'in kulübü satmaya karar verdiği ifade edildi.

VALENCIA'NIN TALİBİ BOL

Kulübü satın almak isteyen bir diğer iş adamı Miguel Zorio, yaptığı açıklamada Peter Lim'in kulübe gelen iki teklifi sızdırdığı, birinin kendi diğerinin ise Roman Abramovich'ten olduğunu söyledi. Ancak Rus iş adamının İngiltere'de yaşadığı bu yaptırımların aynısını AB ülkesi olan İspanya'da da yaşayabileceği iddia edildi.

İngiliz hükümeti, Chelsea'nin sahibi Abramovich'in Rusya Devlet Başkanı Viladimir Putin ile bağlantıları olduğu iddiasıyla tüm mal varlığını dondurmuştu.