Roma'da isyan çıkardı

Ada basını, Ukrayna karşısında alınan 4-0'lık galibiyet sonrasında milli takımlarını yere göğe sığdıramadı. Express “Gareth Southgate'in gladyatörleri Roma'da isyan çıkardı.” dedi.

AKŞAM

EURO 2020'de son yarı finalist İngiltere oldu... Ukrayna'yı 4-0 gibi farklı bir skorla mağlup eden İngilizler, 25 yıl sonra son dörde kalınca, Ada basını milli takımlarını yeğe göğe sığdıramadı.

Guardian, "İngiltere, Ukrayna'yı ezdi geçti" derken, İngiltere'nin muhteşem bir oyun sergilediğine vurgu yapıldı. Mirror ise, "Yarı tanrılar" manşetini attığı haberinde "Üç aslan Ukrayna'yı Roma'da parçaladı" ifadelerine yer verdi. The Sunday Telegraph da "Aslanlar Wembley'ye kükredi" manşetiyle zaferi duyurdu. Ülkenin önde gelen basın organları arasında yer alan Express de İngiltere'nin farklı galibiyetini, "Gareth'in gladyatörleri Roma'da isyan çıkardı" diyerek yorumladı. Times, "İngiltere rüyalar ülkesinde" dedi. Dailmail de "4, ne yakıcı skor" manşetini attı. People da "Yendiğimizi gördük Kane" diyerek kaptanlarını ön plana çıkardı.

İngiltere'nin bu baş döndürücü zaferinin ardından taraftalar da sokaklara döküldü. Birçok taraftarla polis arasında arbede yaşandı. Bazı taraftarlar gözaltına alınırken bazıları ise tutuklandı.

KUIPERS'E KIYAK

Öte yandan EURO 2020'de finaller etabında hakemler belli olurken İtalya-İspanya maçında Felix Brych, İngiltere-Danimarka maçında Danny Makkelie düdük çalacak. Finali ise Hollandalı Björn Kuipers yönetecek.

ÇAKIR'I GÖNDERDİLER

Finalde, UEFA, lobilerinin etkin olması ile son büyük turnuvasını geçiren Hollandalı Björn Kuipers'e final karşılaşması verildi. FIFA kokartlı hakemimiz Cüneyt Çakır ve ekibi ise Türkiye'ye gönderildi.