Roland Sallai'de mutlu son!

Alman ekibini 6 milyon euro bonservisle ikna eden SarıKırmızılılar, Macar futbolcu ile 4 yıllık anlaşmaya vardı. Cim-Bom, bonservisi Freiburg'a 4 yıla yayarak ödeyecek.

AKŞAM SPOR

Transferin son gününde birçok oyuncu ile temas halinde olan Galatasaray, Freiburg'dan kanat oyuncusu Roland Sallai'yi kadrosuna kattı. Sarı-Kırmızılılar'dan KAP'a yapılan açıklamada, Macar futbolcu için Alman ekibine 4 sezona yayılmış 4 taksitte 6 milyon euro bonservis ödeneceği duyuruldu. Cim-Bom, iki kanatta da oynayabilen 27 yaşındaki hücumcuyla da 4 yıllık sözleşmeye imza attı. Oyuncuya senelik 2.5 milyon euro ödeneceği belirtildi. Ayrıca Roland Sallai'nin, Sarı-Kırmızılı kulübün son gündeki teklifini oldukça kısa süren pazarlıklar sonunda kabul ettiği öğrenildi.

İKİ AYAĞINI DA KULLANABİLİYOR

Kariyerine ülkesinin takımlarından Diosgyör altyapısında başlayan Sallai, ülkesinin dışına ilk kez 2016- 17 sezonu başında Palermo'ya imza atarak çıktı. İtalyan ekibinde bir sezon kiralık olarak top koşturan 27 yaşındaki yetenekli futbolcu, Macar takımı Puskas'ta bir sezon daha geçirdi. Sonraki yıl ise Kıbrıs ekiplerinden APOEL Nikosia'ya 2 milyon euro bedelle gitti. 2018-19'da ise 4.50 milyon euro bonservisle Freiburg'a imza attı. Roland Sallai, her iki ayağını da kullanabiliyor olmasıyla teknik direktör Okan Buruk'un ilgisini çekti.

TARAFTARI HEYECANLA BEKLİYOR

Macar futbolcu, Freiburg'dan Galatasaray'a transferinin resmiyete dökülmesinin ardından geldiği İstanbul Havalimanı'nda açıklamalarda bulundu. 27 yaşındaki hücumcu, "Burada olduğum için mutluyum. Birlikte harika şeyler yapacağımıza inanıyorum. Öncelikli hedefimiz ligde şampiyon olmak. Avrupa Ligi'nde de mücadele edeceğiz. Finale kadar gidip, kupayı da kaldırmak istiyoruz. Taraftarlar hakkında çok şey duydum. Sarı-Kırmızılı taraftarları görmeyi dört gözle bekliyorum" ifadelerini kullandı ve açıklamasının ardından havalimanını terk etti.