Rodrigo Tabata'dan sonra bir ilk! Beşiktaş'tan tarihi transfer hamlesi

Beşiktaş, Rodrigo Tabata'dan sonra bir ilki yaşamaya hazırlanıyor... Önümüzdeki sezon ''uçanı kaçanı atacak'' bir golcü arayışnda olan siyah-beyazlılar, Alexander Sörloth'ta karar kıldı. Bu transferde Ahmet Nur Çebi yönetiminin 7 milyon euro büçe ayırdığı öğrenildi. Leipzig'in göndermek için uğraş verdiği Alexander Sörloth, Rodrigo Tabata'dan sonra Ricardo Quaresma ile birlikte Beşiktaş tarihinin en pahalı transferi olacak.

Sezon başı kiralanan Michy Batshuayi'nin Chelsea'ye geri dönecek olması sonrası harıl harıl bir forvet arayışına başlayan Beşiktaş, Alexander Sörloth ile sıcak temas halinde. Beşiktaş, Sörloth transferi için 7 milyon euro bütçe ayırırken akıllara Rodrigo Tabata geldi.

2019-20 sezonunda 49 maçta 32 gol ve 11 asistle oynayarak Trabzonspor'u lig ikinciliği ve kupa şampiyonluğuna taşıyan Alexander Sörloth'u listesine alan Kartal, oyuncuyu yakından takip ediyor.

Taraftarlardan yeni İlhan Mansız yorumu! Beşiktaş'ta Güven Yalçın out Koray Yağcı in!

BEŞİKTAŞ'IN ALEXANDER SÖRLOTH'TA ŞANSI GİDEREK ARTIYOR

Fanatik'te yer alan habere göre, kiralık olarak geldiği Real Sociedad'da etkisiz bir performans sergilemesi sebebiyle İspanyol kulübünün 18 milyon euroluk satın alma opsiyonunu kullanmaya sıcak bakmaması ve Leipzig'in de oyuncuyu kadrosunda tutmak istememesi, Beşiktaş'ın bu transferde şansını artırıyor. Yönetimin, Leipzig'in kiralamaya olumlu bakmadığı tecrübeli futbolcu için 7 milyon euroluk (112 milyon TL) transfer bütçesi ayırdığı belirtildi.

Fenerbahçe'den İsmail Kartal'a "git" der gibi bir teklif

"10.5 NUMARA" RODRIGO TABATA VE Q7'DEN SONRA

Beşiktaş daha önce "10.5 numara" Rodrigo Tabata'yı, Gaziantepspor'a 8 milyon euro bonservis ödeyerek kadrosuna katmış; transfer o dönem çok konuşulmuştu. Beşiktaş tarihinin en fazla bonservis ödenen futbolcusu konumunda yer alan Tabata'ya en çok yaklaşan isim 7.3 milyon euroluk bonservis bedeliyle Ricardo Quaresma olmuştu. Transfer gerçekleşirse Sörloth, Quaresma ile birlikte Beşiktaş tarihinin en pahalı transferi olacak.

Beşiktaş ile 48 maça çıkan Tabata, 2 gol-15 asistlik bir performans sergilemiş, sonrasında 1.15 milyon euro bonservis bedeliyle Katar takımı Al Rayyan'a imza atmıştı.

N'aptın Samsunspor! Duyunca kulaklarınıza inanamayacaksınız

CEYHUN KAZANCI ALEXANDER SÖRLOTH'U DOĞRULADI

Beşiktaş Sportif Direktörü Ceyhun Kazancı, Alexander Sörloth'un transfer hedefleri arasında yer almasıyla ilgili geçtiğimiz günlerde şöyle konuşmuştu:

Leipzig, net bir şekilde futbolcusunu sadece satılık olarak verebileceklerini resmi olarak bize bildirdi. Kiraya verseler çoktan bu transferi bitirmiş olurduk. Kendisi ile 5-6 aydan beri sürekli konuşuyorum. Türkiye'ye dönmeye ve İstanbul'da oynamaya çok istekli. İspanya'daki satın alma opsiyonu 18 milyon euro. Nasıl olacak, şu an kestirmek gerçekten güç. Sonuna kadar üstünde olacağımız bir isim. Önceliğimiz.

Anthony Nwakaeme'ye nazar değdi!