Roberto Mancini, Mario Balotelli hakkında konuştu: ''Bizim ona söz vermediğimiz gibi...''

İtalya Milli Takım Teknik Direktörü Roberto Mancini, Adana Demirspor performansıyla yeniden Milli Takım'a seçilen Mario Balotelli için açıklama yaptı.

Ajansspor

Bu sezon başında İtalya'nın Monza takımından Adana Demirspor'a transfer olan Mario Balotelli, gösterdiği performans ile yeniden gözde forvetler arasında yerini aldı.

Balotelli'nin Mavi- şimşeklerde oynadığı futbol, İtalya Milli Takımı'na da tekrar seçilmesine sebep oldu.

"ONUNLA İLGİLİ ESAS MESELE FİZİK KONDİSYON"

Ajansspor'un aktardığına göre Roberto Mancini, Balotelli için, "Balotelli her zaman harika bir tekniğe sahipti ancak onunla ilgili esas mesele fizik kondisyonunun durumu. Son zamanlarda gözden uzaktaydı bu nedenle onu birkaç gün yakından takip etmek daha yararlı olacak. Bu süre zarfında onun ne durumda olduğunu görmenin en iyi yolu antrenman yapmak." ifadelerini kullandı.

"BİZİM ONA SÖZ VERMEDİĞİMİZ GİBİ..."

Roberto Mancini açıklamalarının devamında, "Bizim ona söz vermediğimiz gibi, onun da bize söz vermesine gerek yok. Sanırım burada olduğu için mutlu ve onu da diğer oyuncular gibi değerlendireceğim. Hepsi bu." şeklinde konuştu.

MARIO BALOTELLI'NİN PERFORMANSI

12 Ağustos 1990 doğumlu Mario Balotelli, İtalya'nın Lumezzane takımında futbol hayatına adım attı. Inter'in alt yaş kategorilerinde de oynayan yıldız oyuncu, A Takım'a kadar yükselmeyi başardı.

İngiltere Premier Lig devi Manchester City'e 2010 yılında 29,5 Milyon Euro bonservis bedeli karşılığında transfer olan golcü futbolcu, Milan, Liverpool ve Marsilya gibi önemli kulüplerde forma giydi.

Son olarak İtalya'nın Monza kulübünden Adana Demirspor'a bedelsiz olarak transferi gerçekleşen Balotelli, Mavi-şimşekler ile bu sezon 21 karşılaşmada görev aldı. Çıktığı maçlarda 9 gol atan yıldız futbolcu, 5 kez de arkadaşlarına gol pası verdi.

Kariyeri boyunca 435 maçta süre alan tecrübeli forvet, 179 kez rakip fileleri havalandırırken 41 kez de asist kaydetti.

Disiplinsiz hareketleri ile bir dönem istenmeyen çocuk ilan edilen Balotelli, Adana Demirspor'da gösterdiği performans ile yeniden gözde oyuncular arasına girmeyi başardı.