Rıdvan Dilmen'den Nelsson sözleri: Pek beğenmedim açıkçası

Ünlü yorumcu Rıdvan Dilmen, Galatasaray'ın Trabzonspor ile deplasmanda 2-2 berabere kaldığı karşılaşmayı değerlendirdi. Dilmen, Cimbom'un yeni stoperi Nelsson'u eleştirdi.

Spor yorumcusu Rıdvan Dilmen, TRT Spor'da yayınlanan %100 Futbol programında Süper Lig'de haftanın karşılaşması olan Trabzonspor-Galatasaray maçını yorumladı.

Sarı-kırmızılılardaki Morutan-Cicaldau ikilisini öven Dilmen, "Galatasaray emekleme sürecini, özellikle Rumen oyuncularla geçiriyor, yürüme zamanları var. Muslera, Luyindama, dönerse Marcao, Nelsson... Nelsson'u pek beğenmedim açıkçası. Marcao döndüğünde, sanki Marcao-Luyindama'ya dönülür. Üç stoperin birincisi Luyindama." dedi.

Aslan Fırtına'ya yakalandı: 2-2

Dilmen'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle...

- "Galatasaray'da savunma önünde oynayan 5 oyuncu genç oyuncular ve sürekli öne oynamaya çalışan oyuncular. Set oynadığınızda, topa sahip olsanız farka gidebilirsiniz. Maçı çeviren 2 tecrübe, Nwakaeme ve Hamsik. Trabzonspor maçtan önce 1 puana razı değil ama maç 0-2'den 2-2'ye geldiği için mutlu."

- "Galatasaray açısından baktığımızda, 2-0'dan 2-2'ye yakalanmak Galatasaray ve Fatih Terim için mutsuzluk. Daha ayakta kalan takım, 3. bulmaya yakın takım bence Galatasaray'dı."

- "Abdülkadir ve İsmail üzüldü ama teknik direktörün bir şey yapması lazım. Taktik değişikliğine gidebilirsiniz, pozisyonları değiştirebilirsiniz, oyuncuları değiştirebilirsiniz. Oyuna giren sol bek Trondsen, girer girmez hafif bir sekti, başka bir sol bekleri var mı diye düşündüm hatta."

Erman Toroğlu Fatih Terim'e yüklendi: Korktun; çomaklama şu takımı! Babel ile olmaz bu iş

- "İki takım isimlerine yakışır goller attılar ama isimlerine yakışır oyun oynamadılar. Galatasaray'ın da Trabzon'un da attığı gollerde kalite vardı."

- "Bu tip büyük maçlarda, deplasmanda yoktur. İki takım da üç ihtimalli oynar. Bu yıl moralli bir Trabzonspor var, kazansa lider olacak. İki takım da puan olarak çok mutsuz değiller, maç oynanmamış olsa. Galatasaray mutsuz, Trabzonspor 0-2'den geldiği için mutlu."

- "Galatasaray emekleme sürecini, özellikle Rumen oyuncularla geçiriyor, yürüme zamanları var. Muslera, Luyindama, dönerse Marcao, Nelsson... Nelsson'u pek beğenmedim açıkçası. Marcao döndüğünde, sanki Marcao - Luyindama'ya dönülür. 3 stoperin birincisi Luyindama."

"Oyundan çıkardım çünkü..." Fatih Terim'den Morutan yanıtı

- "Türkiye'de en iyi 3 oyuncu varsa, bir tanesi Nwakaeme'dir. Batshuayi'yi, Pjanic'i sayabilirim ama Nwakaeme... Kötü oynasa bir takım bile tabelayı değiştirebilir. Niye bu kadar az atıyor diye düşünüyordum, bu sene atmaya da başladı."

- "Galatasaray'ın ihtiyacı olan sabır. Berkan, Kerem, Morutan, Cicaldau, Halil'in yaş ortalaması Galatasaray için düşük. Gelecek için iyi ya da kötü olduğunu zaman gösterecek. 2-0'ı 3 sene sonra bu kadro korur ama tecrübe olmayınca hurra gitmeye çalışıyorlar."

- "Berkan savunmada çok yalnız kaldı ve çok top kaybetti. Burada düşünmesi gereken Taylan, nasıl forma verdim diye. Berkan formayı aldı mı, bence aldı."

Abdullah Avcı'dan Abdülkadir Ömür açıklaması

- "Hoca 2. devre, Emre ve Morutan sakatlanınca birazcık taktiksel değişikliğe gitti. 2-0'dan nefret edersin, giremediler, 2-1 oldu. Fatih hocanın 2. kez başına geliyor 2-0'dan 2-2. Kasımpaşa maçında da ilk yarının sonlarında 2-1 oldu. Bugün Aytaç'ı soktu, 4-2-3-1 tarzı bir oyun çıkardı, Babel'i de oyuna soktu."

- "Oyuncular duygusaldır, ağlarlar, üzülürler. Abdülkadir çok uzun süre sakatlık geçirdi ve genç yaşta 20 milyon euroluk teklif aldı Monaco'dan. Arkadaşı Yusuf gitti. Bugün Türkiye'de benim diyen kulüp verirdi, Trabzonspor şampiyon olmak için vermedi. 2-0 milyona vermediğinde pandemi yoktu."

- "Bazı oyuncular hata yapsa da sempatiktir bir süre. Tam fit duruma gelecekken önemli bir sakatlık ve tekrar dip yaptı, hem mental, hem fiziksel olarak. Trabzonspor, Abdülkadir Parmak için de aynısını yaşadı. Trabzon'un çocuğu da olmak kolay değil, çıkarken yuhalanmak canınızı acıtabilir. Abdülkadir Ömür keşke gitseydi ama keşkelerle olmuyor. Toparlayacaktır."

- "Uğurcan iyi performans gösterdi, yan toplarda da dikkatliydi. İsmail iyi başlamadı, geçen haftalarda da hata yapmıştı. Üst üste hatalar da yapınca Abdullah Avcı'nın bir şey yapması gerekiyordu."

- "Berkan en çok koşan oyuncudur ama üzerine çok yük bindi. Kerem etkili bir kanat oyuncusu. 2. golde karşı karşıya kaldı, sağ ayağıyla topun dibine girdi, iki ayağını kullanması önemli."

- "Galatasaray'da Trabzonspor karşısında en çok Emre Kılınç ve Luyindama'yı beğendim. Yedlin ile ilgili soru işareti var."

- "Trabzonspor şampiyonluk yarışında hiç kuşkusuz olacaktır. Puan kaybetmeyen takım kalmadı, gol yemeyen sadece Beşiktaş kaldı."