Rıdvan Dilmen'den maç ve derbi yorumu: Az daha başına iş alıyordu

Ünlü yorumcu Rıdvan Dilmen, Fenerbahçe'nin Çaykur Rizespor'u 1-0 mağlup ettiği karşılaşmayı değerlendirdi.

Rıdvan Dilmen, Fenerbahçe ile Çaykur Rizespor'un karşı karşıya geldiği ve sarı-lacivertli ekibin sahadan 1-0 galip ayrıldığı karşılaşmayı ve Şampiyonlar Ligi'nin yeni formatını NTV'de "%100 Futbol"da yorumladı.

Dilmen, Şampiyonlar Ligi'nde 2024 yılında değişecek statüye dikkat çekerken, Türkiye'nin 3 yıl içinde ilk 10 ülke arasına girmesi gerektiğini söyledi. Dilmen, bununun gerçekleşmemesi halinde Şampiyonlar Ligi'ne direk gitme ihtimalinin kalmayacağını hatırlattı.

Fener'i Sumudica da durduramadı! 1-0

"ŞAMPİYONLAR LİGİ DEĞİŞİYOR"

Rıdvan Dilmen yaptığı açıklamada "Şampiyonlar Ligi formatının değiştirilmesi söz konusu. Haberi düştü ama kimse ciddiye almıyor. 2024 yılında statü değişecek. ABD'li bir fon, Liverpool ve Manchester United'ın sahipleri, 15 dünya devinin olmasını istiyor. 5 tane de değişenli olmak üzere yeni bir lig isteniyor. UEFA ve FIFA'dan çıkmayı düşünüyorlar. Ayak bastı parası 300 Milyon Euro! Diğer 5 kulüp ise 200 Milyon Euro alacak. UEFA ve FIFA diğer ligleri düşünüyor, 'İmzanız var, olmaz' deniyor. Bu yüzden format değişecek." dedi.

Fenerbahçe ve yayıncı kuruluş geriliminde ikinci perde! 'İyi şeyler olmayacak'

"2024'TE KİMSE DEVLER LİGİ'NE GİDEMEZ"

Canlı yayında sözlerine devam eden Rıdvan Dilmen "2024'ten itibaren 32 veya 36 takımlı Şampiyonlar Ligi düzenlenecek. 10 kulüp hep olacak, 10 kulüp puanlarla gelecek, diğer 10 takımın içinde olmaya Türkiye Ligi şampiyonluğu yetmeyecek. Çünkü Avrupa'da ilk 10'da olman lazım. Ligimizin değeri böyle olursa hiç kalmayacak. 2024'te kimse Şampiyonlar Ligi'ne gidemez. Avrupa'da 3 yıl içinde kendimizi ilk 10'a atamazsak, Süper Lig sıradan bir yer olur." diye konuştu.

Dilmen'in maç hakkındaki açıklamalarından satır başları ise şöyle:

- "Gol iptali var. Hakem az daha kendi başına iç açacaktı. İkincisi net faul. Altay'a faul var." 

- "Geçen haftaki futbol bütün Fenerbahçe taraftarları ve kamuoyunu tatmin ediciydi. Rakipten kaynaklı mı şeklinde sorular vardı. Oynatmayan bir Fenerbahçe vardı. Bugün daha farklı ve dirençli bir Rizespor vardı. Eksiklerine rağmen -ki, çok eksiği vardı. Buna rağmen 3 puana gelen bir Sumudica var. İlginç gerçekten. Pandemi döneminde tribünden en çok maç izleyen olabilir. Fenerbahçe altın puldu."

Alper Pirşen: Fenerbahçe isterse alır

"GALİPTİR MAĞLUP"

- "Rizespor puan olarak kötü değildi ama oyun olarak kötü değildi. Bugünkü oyun tatmin etmiştir. Rizespor 1 puan alsaydı ve kazanmış olsaydı amma balılar demezdiniz. Bu yolda galiptir, mağlup. Dinamik bir takım gördüm."

Fenerbahçe Elit Lig'e!

- "Rizespor 1 puan alsaydı ya da 3 puan alsaydı, 'Ballıydılar' demezsin. Galiptir bu yolda mağlup. Fenerbahçe rakibine üstünlük sağlayamadı. Tabii ki bu maçın sonucu 40. haftada hatırlanmayacak, 3 puana bakılacak. Fenerbahçe'nin kötü oynayıp kazandığı bir iki maçtan biridir bu. Çünkü Fenerbahçe kötü oynadığı zaman kaybediyor."

Gabriel Margarit: VAR Fenerbahçe'ye çalıştı

GALATASARAY'I DÜŞÜNÜYORLAR AMA...

Çantada keklik maçı olarak görülüyordu ama öyle olmadı. Hatayspor maçını bilen yok, herkes Galatasaray'ı düşünüyor. Fenerbahçe 8 maçın 7'sini kazanmış, Beşiktaş kazanırsa, liderliği kaybedebilir. Bu sene böyle bir lig oynanıyor. Trabzonspor kazanırsa 'Ben de buradayım' diyecek. Fenerbahçe'nin puanı 45, Trabzonspor kazanırsa 36 yapacak. Alanyaspor'un devam edebileceğini düşünmüyorum. Alanyaspor'un hedefi olsa, en değerli oyuncuları Bakesetas'ı verirler miydi?

Hasan Kartal'dan Sumudica sözleri: Herhalde hakeme küfür etti

KÖTÜ DE OYNASA KAZANDI

- "Fenerbahçe kazanmak zorundaydı, kötü de oynasa kazanmasını bildi. Bu maç 1-1 bitse, büyük darbe olurdu. Bu maçta mutsuz olan yoktur. Rize yenildi ama oyun da kendisi için iz bıraktı."

- "Hakem az daha başına iş alacaktı. Altay Bayındır'a faul var. Ancak düğün zamanlaması yanlış."

Tümer Metin: Galibiyet tartışılamaz

KIRMIZI NEDEN ÇIKMADI?

- "Ersin Destanoğlu aynı pozisyonda atıldı. Ancak hakem oynattı. Net görüyorsanız bayrağı kaldırın. Fenerbahçeli oyuncu ve kaleci Gökhan sakatlanabilirdi. Ofsayt olmasa kırmızı verecekti. Ofsaytsa, kırmızı göstermemen mi gerekiyor?"

Fenerbahçe'ye Galatasaray derbisi öncesi Pelkas şoku

DERBİDE DEĞERLENDİRİRİZ

- "Attila Szalai'nın performansını Galatasaray maçında değerlendireceğiz. Derbide nasıl oynayacak, göreceğiz. Bright Osayi-Samuel için de bekleyelim. Bright Osayi-Samuel gibi oyuncular rakibe çok kart göstertir."

Bright Osayi-Samuel: Taraftar çok motive etti

RIDVAN DİLMEN'DEN GALATASARAY YÖNETİCİSİ MAHMUT RECEVİK'E:

Türkiye'de kutuplaşma had safhada. Ancak birileri düğmeye basıyor. Sivil toplum örgütleri kim? Futbol. Futbolda fanatizm var. Dün akşam yaşadığım olay. Bireysel kabul etmeyin. Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi akşam tweet atıyor. Mahmut Recevik. Onyekuru oyuna girince, rakip takım diyecek ki bekler sert oynasın ama yapamasınlar. Şerefim üzerine yemin ediyorum. Onyekuru veya herhangi bir sporcuyla ilgili böyle demem. Be kardeşim niye kışkırtıyorsun! Sen böyle yapınca ne oluyor biliyor musun?" "Galatasaray yöneticisi Mahmut Recevik'e sesleniyorum. Bu tweeti sildin? Salla, sonra özür dile. Yok öyle! TFF yöneticisine ana avrat küfür et, özür dile. Böyle bir demişsem ben istifa edeceğim. Sen edecek misin? Yiyorsa et!

Enner Valencia: Oğlum için...