Rıdvan Dilmen'den flaş yorum: Galatasaray yarıladı

Ünlü yorumcu Rıdvan Dilmen, Galatasaray'ın Aytemiz Alanyaspor'u deplasmanda 1-0 mağlup ettiği karşılaşmayı yorumladı.

Ünlü yorumcu ve eski futbolcu Rıdvan Dilmen, Galatasaray'ın 1-0 kazandığı Aytemiz Alanyaspor deplasmanını NTV'deki "%100 Futbol" programında değerlendirdi.

Dilmen, sarı-kırmızılı takımın şampiyonluk iddiası hakkında "Galatasaray şu anda 'şampiyonluk yolunu yarıladık.' diyordur. Ama ligimizde her şey olabilir, kopma yok. Trabzonspor'un son maçlarını düşünsek şampiyon dersin ama Galatasaray'ın 6 puan gerisinde." dedi.

Ve Zorbay Küçük'ün babası Feyzullah Küçük konuştu! Oğlu Galatasaraylı mı? yanıt verdi...

"HER ŞEYE RAĞMEN KIRMIZI"

Maçın hakemi Zorbay Küçük'ü eleştiren Dilmen, "Zorbay hoca VAR ile konuşurken, kasıt görmedim mi dedi bilmiyorum ama her şeye rağmen kırmızı kart. Nwakaeme ve bugünkü pozisyon. Bu çocuk kötü hakem değil. İzlediğim Zorbay Küçük değil. Yeteneğine bakıyorum, bundan olur diye düşünüyorum." şeklinde görüş belirtti.

Galatasaray, kritik virajdan hasarsız döndü! 0-1

O ALANDA MUSLERA DÜNYADA EN İYİSİ"

Alanyaspor karşısında kalesinde devleşen Fernando Muslera'ya övgü dolu sözler sar eden ünlü yorumcu, "Muslera geçen sene Rize'de sakatlandıktan sonra kafa kafaya giden ligde düştüler. 1-0'ı dünyada en iyi oynayan kaleci. Hiç anlamazsın, 4 dakika yer, konuşur falan. Kritik reaksiyonları var, tecrübesi var, önemli bir kaleci. Performansı da iyiydi bugün. Antrenmanlarda takımlar hücum yaparlar, 7 oyuncuyla saldırır, 5 oyuncu ile savunma yapar, gol atarlar. Galatasaray aşağı yukarı 10 oyuncuyla defans yaptı, ona rağmen pozisyon verdi." ifadelerini kullandı.

Fatih Terim'den olay gönderme: Bir tuzağı daha bertaraf ettik

Dilmen'in yorumlarından öne çıkan satır başları şöyle:

- "İki ayrı yarı izledik. İlk yarıda tartışmalı pozisyonlar vardı, Galatasaray 1-0 önde kapattı. 2. yarıda hiç beklemediğim kadar kötü bir Galatasaray gördüm. Sezon sonunda ama bu maçın oyununu kimse tartışmaz, 3 puanı aldı. Alanyaspor pozitif oynamaya çalışan bir takım, iyi oynadı."

- "Fatih Terim hafta içinde doğru bir karar aldı ve takımı Antalya'ya götürdü erkenden. Kar yağışı ve konsantrasyon açısından bunu yaptı. Ligdeki en önemli maç demiştir, kafalarına kazımıştır. Arda'nın maç öncesindeki konuşmasında da o var, hayati önem taşıyan bir maç dedi."

Maç sonu olay yorum! 'Muslera'yı beğenmeyenler var!'

"DEĞİŞİKLİK İÇİN ÇOK BEKLEDİ"

- "13 deplasmanın 9'unu kazandı, en kötü oynadığı maç budur ama tabelaya bakarsın futbolda. 40 maç oynuyorsan, arada acayip kötü oynayıp kazandığın maçlar olur. Kayseri maçı gibi iyi oynayıp puan kaybettiğin de olur."

- "Fatih hoca çok fazla bekledi. Gol geliyorum diyordu, 76'da oyuncu değiştirdi. Alanyaspor kupa maçının faturasını bazı oyuncular ödüyor. Luyindama'yı çok beğenmeme rağmen Donk oynar derdim. Belhanda'yı kesti hoca ama kazandı. Sonuçta 9. deplasmanını kazandı."

Yusuf Günay'dan Ali Koç'a sert gönderme: Paranın gücüne rağmen...

"ALTINLARIN ALTINI 3 PUAN"

- "18-25 arasında hepsini kazanarak geldi Galatasaray. 2. yarıda hiç oynamadı, sadece savunmaya çalıştı. Alanya, stoperiyle birlikte hücum yaptı, bir sürü duran top. Muslera kurtarıyor, bazen de ayağına çarpıyor. Mustafa Muhammed de maçın sonunda yorgunluktan topu tutamaz hale geldi."

- "Galatasaray altınların altını 3 puan aldı. Çok iyi oynadığı Kayseri ve Antalya maçlarında 4 puan kaybetmişti, çok önemli bir galibiyet. Şimdi rakipleri bekleyecek, Fenerbahçe'yi bekleyecek."

Abdurrahim Albayrak'tan o iddiaya yanıt: Yazıktır

"LUYINDAMA'NINKİ KIRMIZI KART"

- "Geçen hafta Nwakaeme'nin pozisyonunda kırmızı kart göstermesi gerekiyordu, o pozisyona göre bugünkü pozisyon daha hafif ama benim düşünceme göre kırmızı kart. Bazı pozisyonlar için illa ki kasıt aramamak lazım. Oyuncunun ayağı da kırılabilir Allah korusun. Görmeden vuruyor, bu da onlardan biri. Görmüyor, doğru ama ne yapalım, yaralayıcı bir hareket, kırmızı kart doğru."

Semih Tokatlı: Galatasaray'a karşı oynamak bizim için sevinçli ama üzüntülüyüz

"ATAMA DOĞRU DEĞİL"

- "Atama doğru mu, değil. Cezaya girmesi gereken bir hakemin atanması doğru değil. Bu psikoloji ile gidince kararları verirken çekinerek verebilir. Ben hakem hocası değilim ama duruşuna, görüşüne bakıyorum. 11'e 10 devam etmesi gerekirken, Nwakaeme'ye kırmızı vermesi gerekirken söylüyorum. Bu çocuğun niyeti kötü değil, görüyorum. Trabzon'da da öyle değildi."

- "Maç 1-1 bitmiş olsaydı, bu hakem çok konuşulurdu. Kırmızı kart göstermemesi çok tartışılırdı."