Rıdvan Dilmen'den derbi sonrası itiraf! Emre Belözoğlu...

Galatasaray, Kadıköy'de Fenerbahçe'yi bir kez daha devirirken sarı-kırmızılılara galibiyeti getiren gol, yeni transfer Mustafa Muhammed'in ayağından geldi. Ünlü yorumcu Rıdvan Dilmen de derbiyi değerlendirdiği ''%100 Futbol''da bu konuya değindi. Dilmen, Mustafa Muhammed için ''Emre Belözoğlu'nun listesindeydi; Fenerbahçe'nin ihtiyacı olan santraforu Galatasaray almış.'' şeklinde konuştu. İşte Dilmen'in sözleri...

Eski futbolcu ve spor yorumcusu Rıdvan Dilmen NTV'de yayınlanan "%100 Futbol" programında Fenerbahçe-Galatasaray maçını değerlendirdi.

Dilmen, Galatasaray'ın yeni transferi Mustafa Muhammed hakkında bir bilgi paylaştı. Ünlü yorumcu, "Mustafa Muhammed, yazın Emre Belözoğlu'nun listesinde 2. sıradaydı. Onu görünce, Fenerbahçe'nin ne kadar önemli bir oyuncuyu kaçırdığını gördük. Fenerbahçe'nin ihtiyacı olan santrforu Galatasaray almış, Galatasaray'da iş yapar. Tam kuvvetli olunca başka olur, çok önemli transfer, tebrik etmek lazım." şeklinde konuştu.

Galatasaray, Kadıköy'de seriye bağladı! 0-1

Galatasaray için önemli bir transfer olduğunu söyleyen Dilmen, "2-3 tane kafası var ki Serdar Aziz bence iyi oynadı ama çok agresif bir oyuncu. Galatasaray'da çok iş yapar. Tam gücünde değil henüz, yarın bir gün daha kuvvetli olduğu zaman hakikaten çok önemli bir transfer. Fenerbahçe'nin problemi kuvvetsiz forvetleri." diye konuştu.

Fatih Terim'den derbi sonrası Fenerbahçe'ye olay gönderme

"MESUT'UN GEBERİK HALİ..."

Fenerbahçe'nin oyununu değerlendiren Dilmen, "Aylardır oynamayan Sosa, Fenerbahçe'nin en iyi iki oyuncusundan biri. Nazım en iyi oyuncusuydu. Bir de gayretinden dolayı Ozan. Mesut gelince de bir kalite gördük. Mesut'un geberik hali, Sosa'nın hazır olmayan hali oyunun belli bölümünde takımı orada tuttu." dedi.

Erol Bulut'tan VAR isyanı: Bize karşı o çizgiler farklı çiziliyor

LUIZ GUSTAVO'NUN DURUMU

Rıdvan Dilmen, Luiz Gustavo'nun durumuna ilişkin, "Hatay maçından sonra Emre Belözoğlu ile konuştum, 'Sadece ödem' demişti ama durumu ciddiymiş. Luiz Gustavo minimum 3 hafta yokmuş." açıklamasında bulundu.

Yer sarı gök kırmızı! Galatasaray'da büyük sevinç

Dilmen'in açıklamalarından geri kalan satır başları şöyle:

- "Maçın bütün gidişatını Galatasaray belirledi. Sarı-kırmızılı takım, çubuklu takıma karşı daha oynamasını bilen bir görüntüdeydi."

Fenerbahçe'de büyük üzüntü

- "Fenerbahçe'nin 3 tane hücum oyuncusunu al birini, vur diğerine. Bir tane kuvvetli forveti var Thiam, o da oynamadı."

Muslera derbi sonrası gözyaşlarını tutamadı, galibiyeti ailesi ve annesine armağan etti

"DONK İÇİN HELVA GİBİ"

- "Fenerbahçe'nin problemi, kuvvetsiz forvetleri. Aylardır oynamayan Sosa, en iyilerden. Fenerbahçe'de Valencia, Samatta ve Osayi'den sadece 1'i oynayabilir. Sinan ve Thiam da dahil 5 oyuncudan en kuvvetlisi, Thiam. Donk için Samatta helva geldi."

Fenerbahçe'den derbi sonu isyan: Bu kaçıncı? Yeter!

- "Fenerbahçe'nin kafasında 1 puan vardı. Gustavo, çok önemli bir oyuncu. Fenerbahçe'nin stoperleri belli oldu, Tisserand ile Serdar Aziz."

Marcao'dan derbi sözleri: Hocamız bizi en iyi şekilde hazırladı

"OMURGA İYİ OYNADI"

- "Galatasaray'ı gole kadar beğendim. En iyileri Donk, Taylan ve Muhammed'di. Muslera'yı zaten saymıyorum, zaten bunları çıkarırdı. Galatasaray aman aman mı oynadı, Arda hemen hemen yoktu, Belhanda birkaç iş yaptı. Kaleci, Donk, Taylan ve Muhammed omurgası iyi oynadı."

Caner Erkin'in Cüneyt Çakır'a söyledikleri yayına yansıdı

- "Topu ileride tutmak için Mesut Özil'in yeteneği yetti. Galatasaray'ın santrforu Muhammed, Fenerbahçe'de olsa Fenerbahçe rahat şampiyon olur."

Arda Turan: Mustafa Muhammed'e 'ben atamam sen atarsın' dedim

"MAÇIN KAHRAMANI MUSTAFA"

- "Maçın kahramanı Mustafa, maçın gizli kahramanı Taylan. Fenerbahçe'de direnenler Sosa, Nazım ve biraz da Sosa. Bugün çıkacak her sonuç normaldi. Fenerbahçe, beraberliğe sevinecekti."

Galatasaray Kadıköy'de zirveyi ele geçirdi

- "3 tane kritik pozisyon var, Cisse, Linnes ve Donk pozisyonu. 3'ü de penaltı değil. Kim ne derse desin, bence maçı kaldırdı. Birkaç kartta, birkaç faulde hatalı olabilir ama Cüneyt Çakır'ı tebrik etmek lazım. Ben bu sezon performansını da yüzde 80 beğeniyorum."

Jose Sosa: Yenilginin üzüntüsü asıl amacımızın önüne geçmemeli

"ŞİMDİ FALCAO DÜŞÜNSÜN"

- "Fenerbahçe Gustavo'yu, İrfan Can'ı bir an önce düzeltmezse işi çok zor. Fenerbahçe, santrforsuz oyuna yönelmeli. 3-4 santrfor var, benzer oyuncular."

Attila Szalai: Bizim için bu maç hayal kırıklığı oldu

- "Galatasaray'da Falcao düşünsün, şu Mustafa'yı kesemez. Galatasaray çok anlamlı bir galibiyet elde etti."

Galatasaray'dan Fenerbahçe'ye olay gönderme: Rakibe saygı, kendine saygı!