Rıdvan Dilmen, Galatasaray maçı sonrası konuştu: Tuhaflık var

Ünlü yorumcu Rıdvan Dilmen, Galatasaray'ın Gaziantep FK'yı 2-1 mağlup ettiği karşılaşmanın ardından zorlu 90 dakikayı yorumladı. Dilmen, ayrıca Aykut Kocaman'ın yeni takımını açıkladı.

Ünlü yorumcu, eski futbolcu Rıdvan Dilmen, Gaziaten FK-Galatasaray maçını NTV'deki "%100 Futbol" programında değerlendirdi. Dilmen ayrıca, "Büyük ihtimalle Aykut Kocaman olacak Başakşehir'in yeni hocası. İlk sırada onun ismi var." diyerek Başakşehir'in yeni teknik direktörünün Aykut Kocaman olabileceğini açıkladı.

Dilmen, Başakşehir'deki sürpriz ayrılık kararına ilişkin, "Türkiye'de 21 takımın 19'unun hocası değişir, bir Okan Buruk bir de Fatih Terim değişmez derdim. Fatih Terim, Fatih Terim olduğu için. Okan Buruk da kulübün istikrarlı yapısından ötürü." dedi.

Henry Onyekuru'nun dönüşü yine muhteşem oldu! 1-2

"EVERTON... MONACO... TUHAF!"

Karşılaşma sonrası Onyekuru'nun durumu hakkında açıklamalarda bulunan Dilmen, "Onyekuru işi ne iş, anlamadım. 3 kere gidiyor, geliyor, niye almıyorlar? Müthiş de oynuyor. Monaco'da bir tuhaflık var ya da Everton'da var. Bu tip forvet oyuncularının gol vuruşları 20-21 yaşında iyi olmaz, gol atmaya başladıkça iyileşir. Onyekuru'yu getir Beşiktaş'a, getir Fenerbahçe'ye, zorlanabilir. Onyekuru topla gider ama dar alanda değil, geniş alanda. Önde top tutamıyorsanız, Onyekuru gibi oyunculara ihtiyacınız var." dedi.

Son dakika: Medipol Başakşehir'de Aykut Kocaman dönemi!

Dilmen'in ilk yarı ve maç sonu açıklamalarından geri kalan satır başları şöyle:

- "Derbilerden önce 3'er puanları alıyorsun. Çok ciddi pozisyon alarak bunu yapıyorsun. Konsantrasyon son derece yüksek. Malatya'da da, Gaziantep'te de oynanan maçlar serttir taktik anlamında. Gaziantep teknik direktör değiştirince hafif çözüldü aslında ama 7 günde çok önemli 2 galibiyet."

Son dakika: Fatih Terim'den İrfan Can açıklaması: 'Düzgün duruyor'

- "Futbol rakiple oynanır. Gaziantep'in kazandığı Fenerbahçe maçını, Beşiktaş maçını hatırlayalım. Yüzde 65-70'ler falan vardır. Antep 10 oyuncuyla yaslanıyor, Galatasaray ilk yarıda 3 kez gol attı, pozisyon ofsaytla kesildi. Bu bir ihtar değil mi? Santimlerle giden pozisyonlar. Onyekuru, Babel'e, hele Arda'ya ve Emre'ye göre daha hızlı."

Fenerbahçe transfer haberi: Fenerbahçe ve Başakşehir arasında İrfan Can Kahveci zirvesi! Açıklama geldi...

"ONYEKURU'YU GÖRDÜĞÜNDE..."

- "Emre Akbaba'yı 32. dakikaya kadar görmedim. Arda, Emre Akbaba, Kılınç ve Belhanda, hiçbiri savunma arkasına sprint yapmaz. Devrede Onyekuru'yu gören hocanın, liberolu sarkık oynaması gerekiyordu. Fatih hoca Onyekuru'yu aldı oyuna, denemelere devam etti."

- "Kamera açısı doğrudur, yanlıştır bilemem, biz çizgiye inanmak zorundayız. 1-2-3-4'te yırttınız ofsayt ile, sonunda yersiniz. Bu kadar milimlik bir olayda yardımcı niye kaldırıyor, kendini mi kurtarmak istiyor? Git orta sahaya, sonra dönersin."

Henry Onyekuru: Daha yüzde yüz değilim

"OFSAYT TAKTİĞİ OLMAZDI"

- "Ben süratli oyuncuyum, benim Oğuz'a, Sergen, Alex tarzı oyunculara ihtiyacım var. Onyekuru hep deniyor. Babel, yüzde yüz olmasa da tek sprint atabilecek oyuncuydu. Arda, Belhanda, Emre'ler atmaz. Hoca da aldı Onyekuru'yu. Şut atamıyoruz, kenara gidemiyoruz, bari deneyelim dedi Fatih hoca. Diğer antrenör de çok güzel ofsayt taktiği yapıyorsunuz dedi. Aslında 'Aman yapmayın, adamlar 3 gol attı, sayılmadı' diyecekti."

- "Galatasaray'ın seyahatlarden 3'er 3'er dönmesi önemli. Fatih Terim şimdi, 'Ben içeride oynayacağım haftaya, siz bir gidin Fenerbahçe'ye' diyor."

Ve Mbaye Diagne resmen West Bromwich'te! İşte Cimbom'un kasasına girecek olan para

"ONYEKURU İLE MUSLERA"

- "Performans olarak Onyekuru 1, Muslera 2. Tutar, tutar da 1 penaltı ile yenilebilirsin. Atan da olacak. Atan olunca, Muslera'nın performansı da öne çıktı."

- "Ryan Donk, çok değerli bir oyuncu, hayranıyım. Müthiş bir profesyonel. Fedakarlık yapıyor, haftaya oynamasa, hocam niye oynatmıyorsun demez. Göbeğe geç deseler geçecek, geriye geç deseler geçecek. Rakiple asla kavga etmez, uğraşmaz."

Kerem Aktürkoğlu: Forma rekabeti çok güzel bir şey

"10'UN ALTINA VERMİYOR"

- "Göksel Gümüşdağ kulübü düşünüyor, İrfan Can için verin 10 kağıdı, oyuncuyu vereyim diyor. Altına düşmeyeceği de kesin. Kontratı var, 25-26 yaşında bir oyuncu."

Emre Kılınç: Hatalarımızdan ders çıkarıp...