Rıdvan Dilmen: Fatih Terim sinirli çünkü Galatasaray hoca arıyor

Ünlü yorumcu Rıdvan Dilmen, Galatasaray'ın GZT Giresunspor'a 1-0 kaybetmesinin ardından önemli açıklamalarda bulundu. Rıdvan Dilmen, Galatasaray'da yaşanan sinir harbini şu sözlerle özetledi: ''Fatih Terim'in yardımcıları yelek taşımak demek değildir fikir tartışmak demektir. Terim bu durumdan rahatsızdır. Saha dışı faktörler ve antrenör aranması teknik direktör Fatih Terim'i geriyor. İşte gergin teknik adamın hali sahadaki futbola da yansıtıyor.'' Galatasaray Yöneticisi Işıtan Gün geçtiğimiz günlerde, Pep Guardiola'nın eski yardımcısıyla görüştüklerini ve bu hamlenin Fatih Terim'in ekibini güçlendirmeye yönelik bir gelişme olduğunu açıklamıştı.

Aksam.com.tr

Galatasaray, GZT Giresunspor'a 1-0 mağlup oldu, ünlü yorumcu Rıdvan Dilmen karşılaşmayı TRT Spor'daki "%100 Futbol" programında yorumladı.

Saha dışı olayların Fatih Terim'i gerdiğini söyleyen Rıdvan Dilmen, "Halil Dervişoğlu mesela ıslıklanıyor... 21 yaşında ve genç. Bu oyuncu ıslıklanırsa gider. Takım hazırlanamıyor. Bir kaç gün önce Fatih Terim sonra Burak Elmas mesajlar yayınladı. 'Başkanın izniyle Pep Guardiola'nın yardımcısıyla görüştüm.' dediler. Fatih Terim'in yardımcıları yelek taşımak demek değildir fikir tartışmak demektir. Terim bu durumdan rahatsızdır. Terim'in böyle bir eleştiri kaldırmaz. Saha dışı faktörler ve antrenör aranması teknik direktör Fatih Terim'i geriyor. İşte gergin teknik adamın hali sahadaki futbola da yansıtıyor." şeklinde konuştu.

Erman Toroğlu'ndan "kelle paçalı" Galatasaray benzetmesi! Fatih Terim...

NE OLMUŞTU?

Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Işıtan Gün, kısa bir süre önce yaptığı açıklamada "Pep Guardiola'nın yardımcısıyla Başkan Burak Elmas'ın talimatı doğrultusunda görüştük. Guardiola'nın yardımcısını, Fatih Terim'in yardımcısı yapmak için görüştüm." demiş, o ismin ise İspanyol teknik adam Domenec Torrent olduğu öğrenilmişti.

Fatih Terim ise Giresunspor maçı sonrası bu görüşmeyle ilgili gelen soruya ilişkin, "Benim böyle bir girişimden haberim yok." yanıtını vermişti.

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'den Burak Elmas açıklaması

Rıdvan Dilmen'in açıklamalarından öne çıkan satır başları şöyle:

- "Artık Galatasaray'ın geride kalması ve ıslıkların duyulması oyunları etkiledi. Artık Galatasaray'ın Avrupa kupasındaki maçlara bakması lazım ama Mart'a kadar bu süreç zor geçecek. Takımın oyunu ve performansı taraftarı uzaklaştırıyor. Taraftarı çekebilmek için indirime gitmesi lazım. Baya da eksik Galatasaray. Halil'i çok etkisiz gördüm. Luyindama yerine Işık Kaan'la başladı ama adalesinde sorun yaşadı maalesef."

- "Hoca çok sık karar değiştiriyor. Bu bir dezavantaj olarak görünüyor. Hakan Keleş'i çok beğeniyorum ama ilk yarı benim beklentimin altında bir Giresun vardı. Galatasaray maçı çevirebilir elbette. Hocanın oyun formatını değiştirmesi lazım. Karşısında da can siperane oynayan bir takım var kolay değil o yüzden."

Galatasaraylı taraftarlardan büyük tepki! Fatih Terim ve futbolcular...

"GALATASARAY SİNİR HARBİYLE OYNUYOR"

- "Giresun için puan Galatasaray için kazanıp seyirci ile barışma fırsatıydı. Galatasaray'ın çok fazla eksikleri vardı bu da önemliydi. Ne olursa olsun kazanması lazımdı. 21 bin seyircisi varmış. Galatasaray taraftarının desteği önemli. Giresunspor'da özellikle Zeki'nin performansı iyiydi. Luyindama'nın gidecek gibi oynaması. Puan olarak geride olmak hakem hataları vardı. Arda Kardeşler gördüğünü çaldı. Fakat Galatasaray'ın temel sorunu şu. Kalabalık bir yolda giderken çarpa çarpa gidersin yol boşsa rahat gidersin. Galatasaray kendisiyle uğraşıyor. Dakika 1 yerden yere atılıyor dakika 90 itiraz gerginlik. İşte bunlar hep stres yapar. Bir sinir harbiyle oynuyor. Avrupa'da böyle oynamıyor çünkü rahat."

- "Galatasaray son dokuz maçta iki galibiyet almış. Maç sonunda oyun kaos futboluna dönüyor. Hoca'nın Halil'i oynattığı noktada Halil oynamaz. Halil çift santraforun oyuncusu. Kenar oyuncusu değil. Cicaldao'yu forvet arkasına koyunca defans önünde problem yaşıyor. Sonra Halil çıkarken ıslıklanıyor morali bozuluyor. Galatasaray'da istek arzu var ama sinir harbini böyle yönetemezsiniz. Eskiden VAR olmasaydı büyük takımlar karambollerden penaltı çıkarırdı. İsmail kalede Oğulcan forvette bitirdi maçı. Galatasaray'da herkes öfkeli hoca futbolcular öfkeli. Hakemler Galatasaray'ı mağdur etti."

Hakan Keleş transferi açıkladı! Okan Kocuk...

"GALATASARAY'IN HAKKI YENDİ"

- "Futbolda 5 değişiklik takımı artı ya da eksi yönde etkileyebilir. Bu 5 değişiklik Fatih hocaya yaramadı. Oyuna sonradan giren oyuncular mevkilerinde oynamıyor, takım bir hayli dağınık ve stresli hareket ediyorlar."

- "Hayatınızdaki hataları fevri davrandığınız zaman yaparsınız, Takımda Hoca da dahil herkes öfkeli, her şeye itiraz ediyorlar. Tabii ki Galatasaray'ın hakemler tarafından hakkı yendi 8 puanını yediler ama bu Trabzonspor'a yetişmenize yetmez. Takımın diğer maçlarda reaksiyon göstermesi gerekirdi."

Ali Sami Yen, Cimbom'a cehennem oldu! Maç sonucu: Galatasaray 0-1 GZT Giresunspor