Resmen kabus! Enner Valencia'nın dünyası başına yıkıldı...

Enner Valencia Fenerbahçe macerası sonrası büyük bir şok yaşadı. 34 yaşındaki tecrübeli futbolcu, Brezilya'da gündem oldu. İşte Enner Valencia cephesinde yaşananlar...

Fenerbahçe'nin eski golcüsü Enner Valencia, Türkiye'den ayrıldıktan sonra adeta dünyası başına yıkıldı. Sarı lacivertlilerde geçirdiği 3 sezonda müthiş işlere imza atan Valencia, adını kulüp tarihine bile yazdırmıştı. Fenerbahçe formasıyla 1 Süper Lig gol krallığı yaşayan tecrübeli futbolcunun kariyeri, takıma veda etmesinin ardından adeta yokuş aşağı gitti.

Enner Valencia'nın bu performansı, Brezilya'da olay oldu.

ENNER VALENCIA YOKLARI OYNUYOR

Enner Valencia 2023 yazında Fenerbahçe ile olan sözleşmesinin sona ermesinin ardından Brezilya'nın yolunu tutmuştu. Internacional, Süper Lig'in son gol kralını 3 yıllık sözleşmeyle ikna etmiş ve renklerine bağlamıştı. Ancak Brezilya kulübü için Enner Valencia, tam bir hayal kırıklığı oldu.

Takıma bir türlü adapte olamayan ve özellikle gol bulmakta ciddi sorun yaşayan Ekvadorlu futbolcu, taraftarların da büyük tepkisine maruz kaldı.

BAŞKAN AÇIKLAMA YAPMAK ZORUNDA KALDI

Bu sezon tecrübeli futbolcu için Brezilya'da işler yolunda gitmiyor. Futbol kamuoyu ve taraftarların ciddi baskısı altında kalan Enner Valencia için Internacional kulüp başkanı, açıklama yapmak zorunda kaldı. Valencia hakkında konuşan başkan Alessandro Barcellos, "Enner de gol atamamaktan rahatsız. Kariyerinde golleriyle tanınan bir oyuncu ve burada atamaması onu rahatsız ediyor. Bu futbolda olur. Onun için yapılan çalışmalar var" dedi.

FENERBAHÇE TARİHİNE GEÇMİŞTİ

Internacional'de bu sezon çıktığı 30 maçta yalnızca 9 gol atabilen Enner Valencia, özellikle son sezonunda Fenerbahçe'de muhteşem bir istatistik yakalamıştı. Son sezonunda yalnızca Süper Lig'de 29 gol atan Enner Valencia, Fenerbahçe tarihinde bir sezonda en çok gol atan futbolcu olarak Aykut Kocaman ile birlikte bu rekora ortak olmuştu.

3 sezonda 59 gol atan yıldız oyuncu, yine kulüp tarihinin en golcü 7. futbolcusu olarak kayıtlara geçmişti.

www.aksam.com.tr