Resmen çifte standart! İki yüzlü UEFA

UEFA Disiplin Kurulu, EURO 2024 son 16 turunda oynanan Türkiye-Avusturya maçında yaptığı 'Bozkurt' işareti nedeniyle milli futbolcumuz Melih Demiral'a 2 müsabakadan men cezası verdi. Daha önce Çetnik selamı veren Dusan Tadic'e ceza vermeyen UEFA, son olarak Jude Bellingham'a yaptığı ahlak dışı hareketten dolayı 30 bin sterlin para ve ertelenmiş 1 maç ceza verdiği için büyük tepki çekti.

UEFA, aynı gün içerisinde iki skandal karara birden imza attı ve adalette çifte standart uyguladı. UEFA, milli yıldızımız Merih Demiral'a yaptığı 'Bozkurt' selamı nedeniyle 2 maç ceza verirken geçmişte verilen kararlar akıllara geldi. İşte UEFA'nın çifte standartları...

JUDE BELLİNGHAM'A KAYIRMA

İngiliz futbolcu Jude Bellingham, attığı golden sonra Slovakya yedek kulübesi önüne giderek ahlak dışı bir harekette bulundu. Cinsel organını gösteren Bellingham için UEFA, savunmayı incelemek için 5 gün süre harcadı.

Bu sürenin sonunda Jude Bellingham'a 30 bin sterlin para cezası ve ertelenmiş 1 maç ceza verdi.

AÇIKLAMALARI, CEZADAN DAHA BÜYÜK SKANDAL!

Cezanın açıklaması ise cezadan büyük skandal oldu. Merih için, "Genel davranış ilkelerine uymadığı, temel nezaket kurallarını ihlal ettiği, spor etkinliklerini sportif olmayan nitelikteki gösteriler için kullandığı ve futbol sporunun itibarını zedelediği gerekçesiyle" denilerek 2 maç ceza verildi.

UEFA, TADIC'İN ÇETNİK SELAMINA DA SESSİZ KALMIŞTI

Tüm bu yaşananların ardından akıllara Fenerbahçe'nin Sırp futbolcusu Dusan Tadic'in yaptığı 'Çetnik Selamı' ve UEFA'nın bu harekete sessiz kalması geldi.

Tadic'in Çetnik selamı ülke genelinde tepkiyle karşılanırken UEFA bu konuya sessiz kalmıştı.

Bosna Savaşı'nda ırkçı Sırp çetelerin, Boşnak Müslüman aileleri öldürdükten sonra serçe ve yüzük parmaklarını kestikleri biliniyor.

Çetnik selamında serçe ve yüzük parmakları kapatılır ve kalan 3 parmak - baş, işaret ve orta parmak - açık tutularak yapılır. Sırp zafer işareti olarak geçer.

MONTELLA'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Konuya ilişkin açıklama yapan A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella, "Merih ile konuştuğumda siyasi değil tarihle alakalı, Türk olmanın gurunu taşıyan bir sembol olduğunu söyledi. Karar mercileri başka bir yorum kattılar. Eksik olacağı için üzüntülüyüz ama bizi tam tersi motive edecek. Yanlış yaptıklarını biliyoruz" dedi.