Real Madrid ve Manchester City çeyrek final için avantajı kaptı

Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turu ilk maçında rakiplerini yenen Real Madrid ve Manchester City, avantajı kaptı.

IHA

UEFA Şampiyonlar Ligi Son 16 Turu ilk maçında Real Madrid, Leipzig'i 1-0 yenerken, Manchester City de Kopenhag'ı 3-1 mağlup ederek rövanş öncesi avantaj sağladı.

UEFA Şampiyonlar Ligi Son 16 Turu'nda heyecan başladı. Grup aşamasını 6 galibiyetle lider tamamlayan Real Madrid, Alman temsilcisi RB Leipzig'e konuk oldu. Eflatun-beyazlılar, Brahim Diaz'ın 48. dakikada attığı golle sahadan 1-0 galip ayrıldı. Milli futbolcu Arda Güler, mücadelede süre almadı.

Son şampiyon Manchester City, grup aşamasında Galatasaray ile aynı grupta yer alan ve 2. olarak gruptan çıkan Kopenhag ile deplasmanda karşılaştı. Müsabakanın 10. dakikasında İngiliz ekibi Kevin De Bruyne'nin golüyle 1-0 öne geçerken, ev sahibi 34. dakikada Mattsson'un kaydettiği golle eşitliği sağladı. Bernardo Silva 45. dakikada City adına 2. golü atarken, ilk yarı da bu golle sonuçlandı. Manchester City, 2. yarıda baskısını artırırken kaleci Grabara kurtarışlarıyla ön plana çıktı. Uzatma dakikalarında Foden'ın attığı gol skoru belirledi. (1-3)

Real Madrid - Leipzig ve Manchester City - Kopenhag maçları 6 Mart Çarşamba günü oynanacak.