Real Madrid Paris Saint Germain (PSG) maçı özeti ve golleri

Real Madrid Paris Saint Germain (PSG) maçı özeti ve golleri beli oldu. Şampiyonlar Ligi son 16 turu ilk maçında Real Madrid 1-0 geriye düştüğü maçta PSG'yi 3-1 mağlup etti. Şampiyonlar Ligi son 16 turunda Real Madrid, Bernabeu'da PSG'yi konuk etti. Maça tutuk başlayan ev sahibi ekip, 33. dakikada Rabiot'un golüyle 1-0 yenik duruma düştü. Bu gole ise 45. dakikada Real Madrid'in Portekizli süperstarı Ronaldo cevap verdi ve takımlar soyunma odasına 1-1'lik eşitlikle gitti.

Şampiyonlar Ligi son 16 turunda Real Madrid, Bernabeu'da PSG'yi konuk etti. Maça tutuk başlayan ev sahibi ekip, 33. dakikada Rabiot'un golüyle 1-0 yenik duruma düştü. Bu gole ise 45. dakikada Real Madrid'in Portekizli süperstarı Ronaldo cevap verdi ve takımlar soyunma odasına 1-1'lik eşitlikle gitti. İşte Real Madrid Paris Saint Germain (PSG) maçı özeti ve golleri

 

REAL MADRİD PSG CANLI SKORU TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ


REAL MADRİD PSG MAÇI CANLI İZLEME LİNKİ İÇİN TIKLAYINIZ

RONALDO'NUN ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDEKİ 11. GOLÜ!

Penaltıdan golü bulan Ronaldo, bu sezon Şampiyonlar Ligi'ndeki 10. golünü attı. İkinci devrede iki takım da oyundaki tempoyu bir türlü arttıramadı. Maçın 3. golü için taraftarlar 83. dakikayı bekledi ve Ronaldo yine sahneye çıkıp, maçtaki 2. genelde ise 11. golünü kaydetti.

Maçta skoru belirleyen gol ise 86. dakikada Marcelo'dan geldi ve Real Madrid, PSG'yi 3-1 mağlup edip, Fransa'da oynanacak rövanş maçı öncesinde bir üst tur için çok büyük bir avantaj yakaladı.

REAL MADRID NASIL TURLADI?
Şampiyonlar Ligi'ndeki ölüm grubunda Tottenham, Borussia Dortmund ve APOEL Nicosia'yla birlikte yer alan Real Madrid, topladığı 13 puanla grubunu Tottenham'ın ardından 2. sırada tamamladı. Bu sezon La Liga'da kötü günler geçiren ve lider Barcelona'nın 17 puan arkasında bulunan Madrid ekibinde Şampiyonlar Ligi'nde kazanmaktan başka ihtimal bulunmuyor. APOEL Nicosia ve Borussia Dortmund'u iki maçta da deviren İspanyol ekibi, Tottenham mücadelelerinde aldığı sonuçlarla ise hayal kırıklığı yaşattı. Evinde İngiltere ekibiyle 1-1 berabere kalan Real Madrid, deplasmandaki maçta rakibine 3-1'lik skor boyun eğdi.

EN FARKLI YENİLGİLERİ BU SEZON!
Son 4 sezonunda Şampiyonlar Ligi'nden 3 kez zaferle ayrılan Real Madrid, Tottenham deplasmanında aldığı 3-1'lik yenilgiyle taraftarını üzerken, 9 yıl sonra grup aşamasındaki en farklı mağlubiyetini yaşadı. Eflatun-beyazlılar, son olarak 2008'in kasım ayında Şampiyonlar Ligi grup maçında Juventus'a 2-0 kaybetmişti.

RONALDO'NUN DEVLER LİGİ FORMUNDA DEĞİŞİKLİK YOK!
Real Madrid formasıyla 2013-2014 sezonunu 17 golle tamamlayan Ronaldo, Şampiyonlar Ligi'nde bir sezonda en çok gol atan oyuncu unvanını elinde tutuyor. Portekizli yıldız aynı zamanda Şampiyonlar Ligi tarihinin de en golcü oyuncusu durumunda. Bu sezon 6 maçta 9 kez rakip fileleri havalandıran Ronaldo'nun Şampiyonlar Ligi'nde 150 maçta 115 golü bulunuyor! 33 yaşındaki yıldız bu gollerin 16'sını Manchester United formasıyla, kalanını ise Real Madrid'de kaydetti.

PSG GRUPLARDA REKORA DOYMADI
Şampiyonlar Ligi'nde Bayern Münih, Celtic ve Anderlecht'te birlikte yer alan PSG, grubunu tek mağlubiyetle tamamladı ve grubunu lider olarak tamamladı. Fransız ekibi grup aşamasında rekor üstüne rekor kırdı! B Grubu'nda konuk ettiği Belçika temsilcisi Anderlecht'i 5-0 mağlup ederek 12 puanla üst turu garantileyen PSG, birçok rekora ulaştı.

Maçta 3 gol atan Fransız Layvin Kurzawa, Şampiyonlar Ligi'nde "hat-trick" yapan ilk defans oyuncusu olarak tarihe geçti. Karşılaşmada bir kez ağları sarsan yıldız oyuncu Neymar ise Kaka (30), Rivaldo (27), Giovane Elber ve Mario Jardel'in (25) ardından Şampiyonlar Ligi'nde 25 gol barajına ulaşan beşinci Brezilyalı oldu.

Rakip ağlara 17 gol bırakan ve henüz kalesinde gol görmeyen Fransa temsilcisi, Şampiyonlar Ligi gruplarında 4 maç sonunda en çok gol atan ve en iyi averaja sahip takım olarak dikkati çekti. Önceki rekor, 1998-1999 sezonunda Şampiyonlar Ligi gruplarında 4 maçta 16 gol atan ve kalesinde 7 gole izin veren Manchester United'a aitti.

Real Madrid 42 puanla İspanya Ligi'nde 4. sırada yer alırken, Barcelona 59 puanla lider konumda yer alıyor. Paris SG ise liginde zirveyi 65 puanla sürdürüyor. En yakın rakibine 12 puan fark atan Paris SG, Fransa Ligi'nde attığı 76 golle dikkat çeken bir hücum hattına sahip. Aynı zaman sadece 17 gol yiyerek ulaşılması güç bir istatistik oluşturmuş durumdalar. Oynadıkları 25 karşılaşmada +59 averaja sahip olan Paris SG rakiplerin korkulu rüyası olmaya devam ediyor.

Real Madrid ise 50 gol atıp kalesinde 23 gol gördü. Geçtiğimiz yıllara oranla düşük bir performans sergileyen Real Madrid Şampiyonlar Ligi'nde ise net skorlarla yoluna devam etmişti. Şimdi gözler bu akşam oynanacak son 16 turu ilk maçında olacak.




ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDE GECENİN MAÇLARI

Aralık ayında grup maçlarının sona ermesiyle birlikte verenin ardından Şampiyonlar Ligi'nde son 16 heyecanı dün oynanan Basel-Manchester City ve Juventus-Tottenham maçlarıyla başladı.

Devler Ligi'nde bu akşam ise (14 Şubat 2018) Real Madrid-PSG ve Porto-Liverpool maçları oynanacak.

REAL MADRID 2. TURA NASIL YÜKSELDİ?

Tottenham, Borussia Dortmung ve Apoel ile birlikte mücadele eden Real Madrid, 6 maç sonunda topladığı 13 puan puanla Tottenham'ın ardından 2. sırada yer aldı ve adını bir üst tura yazdırdı.

PARIS SAINT GERMAIN 2. TURA NASIL YÜKSELDİ?

Şampiyonlar Ligi B Grubu'nda Bayern Münih, Celtic ve Anderlecht ile mücadele eden PSG, 6 maç sonunda 15 puan topladı.

Bayern Münih'in de 15 puan topladığı grupta Paris Saint Germain averajla liderlik koltuğuna oturdu.

REAL MADRID PSG MAÇI HANGİ KANALDA, KAÇTA?

Futbolseverler, Şampiyonlar Ligi son 16 turunun en dikkat çekici eşleşmelerinden biri olarak kabul edilen, Santiago Bernabau Stadı'nda oynanacak Real Madrid-Paris Saint Germain maçını saat 22.45'ten itibaren Tivibu Spor 2 kanalından canlı yayınla izleyebilecek. Maç, TRT'den şifresiz yayınlanmayacak.

REAL 17 MAÇTIR EVİNDE KAYBETMİYOR

Fransız teknik adam Zinedine Zidane'ın çalıştırdığı Real Madrid, Avrupa'da oynadığı son 17 iç saha maçında yenilgi yüzü görmedi.

GOL KRALI RONALDO

Real Madrid'in Portekizli yıldızı Cristiano Ronaldo, grup maçlarında toplam 9 gol atarak 'gol kralı' oldu.

GOL REKORU PSG'NİN

Mbappe, Neymar, Cavani, Draxler, Di Maria gibi yıldızları kadrosunda bulunduran Paris Saint Germain, grup maçlarında 25 gol atarak 'Grup aşamasında en çok gol atan takım" rekorunu kırdı.

GEÇMİŞTE REAL MADRID-PSG MAÇLARI

Real Madrid ve PSG daha önce 6 kez karşı karşıya gelirken, Fransız ve İspanyol ekipleri 2'şer kez sahadan galip ayrılmayı başardı. 2 maçta da taraflar eşitliği bozamadı ve maçlar berabere bitti.



REAL MADRID-PSG İDDAA ORANLARI

Real Madrid'in galibiyetine 2.00, PSG'ye 2.50, beraberliğe ise 3.30 oran belirledi.

"2.5 gol üstü" 1.25 oran verirken, alt seçeneği ise 2.50 kazandıracak.

PSG'NİN PİYASA DEĞERİ

İspanyol teknik adam Unai Emery'nin çalıştırdığı Paris Saint Germain'in toplam piyasa değeri 514 milyon euro.

REAL MADRİD'İN PİYASA DEĞERİ

Zidane'ın teknik direktörlük koltuğunda oturduğu Real Madrid ise 767 milyon euroluk piyasa değerine sahip.

NEYMAR-CAVANI

Edison Cavani, Neymar ve Mbappe, PSG'nin ölümcül hücum hattının en önemli isimleri olarak dikkat çekiyor.