Ramazan'a Müslüman girdi

Suudi Arabistan U-15 takımı Uhud'un Teknik Direktörü Rumen Borga Danilo, iki şahit huzurunda Kelime-i Şehadet getirerek Ramazan ayına saatler kala Müslüman oldu.

AKŞAM

Suudi Arabistan'ın U-15 takımı Uhud'un teknik direktörlüğünü yapan Borga Danilo, din değiştirip İslam'ı seçti. Uhud Kulübü'nün sosyal medya hesabında, Danilo'nun iki şahit huzurunda Kelime-i Şehadet tekrarlarken kaydedilen video görüntüsü yayınlandı

Kelimei Şehadeti tekrarlamadan önce refakatçılardan biri Danilo'ya bunu kendi iradesiyle seçip seçmediğini sordu. Rumen hoca, "Evet doğru, inşallah" karşılığını verdi.

ARAPÇA VE İNGİLİZCE

Rumen teknik direktör, kulübün medya merkezi için ayrılan salonda Kelime-i Şehadeti Arapça ve İngilizce olarak tekrar etti. Uhud kulübü yaptığı açıklamada, bu sevindirici gelişmenin Çağrı, İrşat ve Eğitici Topluluklar Derneği Medine-i Münevvere ofisi temsilcisi Hayan bin Muthanna Al-Yafei'nin huzurunda gerçekleştiğini duyurdu. Danilo ise kulüp yönetimi ve tüm çalışanlarına teşekkür ederek, "Beni tebrik eden herkese sevgilerimi gönderiyorum" dedi.