Quaresma: Mezara kadar Beşiktaş

BEŞİKTAŞ’IN Portekizli yıldızı Ricardo Quaresma, kendisine gösterilen eski fotoğraflar üzerinden Beşiktaş günlerini anlattı, duygusal ifadeler kullandı.

AKŞAM

BEŞİKTAŞ’IN Portekizli yıldızı Ricardo Quaresma, kendisine gösterilen eski fotoğraflar üzerinden Beşiktaş günlerini anlattı, duygusal ifadeler kullandı: Beşiktaş’a ilk gelişim gerçekten inanılmazdı. Başıma gelen en güzel şeydi. Fenerbahçe’ye attığım trivela golü çok özeldi. Kendi sahamızda ve taraftarımızın önünde gol atmak benim için ayrı bir anlam ifade ediyor. En önemlisi bizim için maçı kazanmaktı. Eski stadımızı çok özlüyorum. Vodafone Park’ta kendimi çok iyi hissediyorum ama eski statta yaşadığım duygular çok özeldi. Sanki eski statta rakiplere daha fazla baskı oluşturuyorduk.

HAYALİM GERÇEK OLDU

Beşiktaş’ta yaşadığım ilk şampiyonluk benim için çok önemliydi. Kariyerimde oynadığım tüm takımlarda kupalar kazandım. İnter’le Şampiyonlar Ligi kupasını da kazanmıştım. Ancak Beşiktaş’ta şampiyonluk yaşamamıştım. ‘Beşiktaş’ta şampiyon olmadan futbolu bırakmayacağım’ diyordum her zaman. Kazandığımız ilk şampiyonlukta çok güçlü bir takımımız vardı. Çok büyük oyunculardan kurulu bir takımdı. O şampiyonluğun bende çok özel bir yeri var. İstanbul Boğazı’nda yaptığımız şampiyonluk kutlaması ömür boyu unutamayacağım bir anı. Zaten Beşiktaş’ı Beşiktaş yapan değerlerden biri farklı olmasıdır. Beşiktaş her şeyiyle farklı ve çok özel bir kulüp. Porto ve Beşiktaş benim için çok özel kulüpler. Ölene kadar kalbimde olacak bu iki kulüp. İki takımın da formasını büyük büyük bir onurla giydim. Mezara kadar da bu iki kulübü sevmeye devam edeceğim. 

RİCKY BENDEN İYİ

QUARESMA, oğlu Ricky’nin futbol yeteneğini yorumladı: Çocuklarım benim hayatım. Bütün mücadelem ve çabalarım onlar için. Ricky’nin yeteneği var. Benden iyi futbolcu olabilir. Basamakları yavaş yavaş çıkması lazım. 

NE YAPSAM YAKIŞIYOR

FARKLI saç stillerinin yer aldığı fotoğrafla ilgili Q7 şöyle dedi: Her zaman farklı olmak istiyorum. Dış görünüşümle de. Daha fazla saç şekli yapabilirim ama saçlarım buna izin vermiyor. Ona rağmen bir şeyler yapmaya çalışıyorum. Zor gerçekten seçmek zor. Ne yapsam yakışıyor!

SÜREYYA İYİ DOST

MALZEMECİ Süreyya Soner hakkında Q7 şu yorumda bulundu: Oynadığım her kulüpte iyi dostluklar kurdum. Süreyya da onlardan birisi. Ömür boyu da böyle kalacak. Bazen iki insanın anlaşması için konuşmaları gerekmez. Davranışlar, tutumlar, size karşı gösterdiği ilgi anlaşmak için yeterlidir. Süreyya ağabey de bu bakımdan özel bir insandır benim için. 

ŞENOL GÜNEŞ’E GIPTA EDİYORUM

QUARESMA: Aslında Şenol Güneş ile başlangıcımız çok iyi olmadı. Çok fi kir ayrılıklarımız vardı. Ancak zamanla birbirimizi anlamaya başladık. Bir teknik direktörde olması gereken özellikler, samimi ve net olması. Ben de hocanın samimiyetine, doğruluğuna dürüstlüğüne gerçekten gıptayla bakıyorum. Çalıştığım özel hocalardan biri.

PEPE BENİ ŞAŞIRTTI

Q7 takım arkadaşı Pepe hakkında şu değerlendirmeyi yaptı:  Pepe beni çok şaşırttı. Pepe ile Porto’da beraber oynadık. Pepe dünyanın en iyi stoperlerindin biriydi. İleriki dönemde bunu ispatladı. Buraya geldikten sonra arkadaşlığımız daha da arttı. Dünyanın en iyi oyuncularından biri. Saha içinde ve saha dışında süper bir oyuncu. Umarım ömür boyu Pepe ile arkadaşlığımız devam eder.